Főoldal > DIÉTA > Kerüld el a karácsonyi úszógumit!

Kerüld el a karácsonyi úszógumit!

0

Írta: and

Olvass tovább! Így fogyott le Robbie Williams Készíts lélekmelegítő italokat Nagy téli arcfeszesítő körkép 5 jel, hogy nem kellessz elégé a pasinak Kék hegyek Ausztráliában? A téli ünnepek a családi, baráti közös programokról szólnak, és a magyar vendégszeretetről! Bizony a téli esték bőséggel kínálnak finom falatokat, specialitásokat, fokozott alkoholfogyasztást. Ennek eredményeképpen különféle gyomor-bélrendszeri problémák jelenhetnek […]

A téli ünnepek a családi, baráti közös programokról szólnak, és a magyar vendégszeretetről! Bizony a téli esték bőséggel kínálnak finom falatokat, specialitásokat, fokozott alkoholfogyasztást. Ennek eredményeképpen különféle gyomor-bélrendszeri problémák jelenhetnek meg, pl.: puffadás, fokozott gázképződés, gyomorrontás, hányás, hasmenés, és akár 2-5 kiló plusz súlyfelesleg is. Kerüljük el előre látó tervezéssel!

– Ha már tudjuk, mikor kihez megyünk, illetve mi hogyan alakítottuk meghívottainkkal közös karácsonyi vagy dumapartikat, akkor kikérdezhetjük őket, hol mi lesz a menü, illetve ki mit szeretne falatozgatni, mire kell ügyelnünk (autóval jönnek, van-e betegség, vagy állapot, amit figyelembe kell venni). Így már  mi is elkezdhetjük megalkotni a saját elképzelésünket, a menüket illetőleg. Arra számítsunk, hogy 1-2 extra vendég is beeshet.

hizas2.jpg ()– A legtöbb helyen a hagyományos karácsonyi menü a favorit, de mi nyugodtan készítsünk újdonságokat, ám a hagyományt lopjuk be a kínálásba.

– A kocsonya, töltött káposzta előtt-után valószínűleg kitörő örömmel fogadják majd a szeretteink a könnyű, citromos halragus zöldséglevest, a rukkolás lazacfilét pisztáciás kölessel.

– Könnyű, mákos-meggyes tejberizs tortát is készíthetünk a szokásos nehéz bejgli helyett. Ha viszont szembetalálkozunk azzal, hogy mindenhol svédasztal van grill húsokkal-, grillezett halakkal, könnyű salátákkal, aprósüteményekkel, akkor mi legyünk azok, akik a megszokott ünnepi választékot zsírszegényen készítjük el!

– A bejglit is könnyíthetjük reszelt almával, és ne tukmáljuk rá senkire a 3. gombóc töltött káposztát se, hiszen az asztalra téve a tálat mindenki annyit szedhet, amennyit gondol magának!

– Újdonság erejével hathat a Menükártya (ezen tüntetjük fel a várható menüt, karácsonyhoz illő stílusban), amit előre átadhatunk a meghívóval a leendő vendégeinknek!

– Alkoholokból készítsünk „bárpultot”, ahol ízlésnek megfelelően választani lehet, de tölteni segítsen a házigazda! Kiskorúaknak ünnepekkor sem kínálunk alkoholt! Alkoholmentes üdítőkről is kötelező gondoskodni!

– Előfordulhat, hogy mi, vagy a vendégünk mégsem tudott a kellő önuralommal falatozni, ezért legyen nálunk vagy otthon, szódabikarbóna, savlekötő, puffadáscsillapító!

– Másnap érdemes egy-két pohár borsmenta-, vagy borsmentát és édesköményt tartalmazó teakeveréket elkortyolgatni, hogy az emésztést segítsük, illetve ha kellő erőt érzünk, akár egy 1 napos mézes, citromos limonádé nappal koplalhatunk, hogy az emésztőrendszerünk pihenjen!

Kíváncsi vagy, hány kalóriát viszel be a különböző finomságokkal? Tudd meg ételkalkulátorunk segítségével!

Mennyi mozgás kell a kalóriák “semlegesítéséhez”? Mozgáskalkulátorunk segít kiszámolni!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X