Főoldal > DIÉTA > Készíts te magad lélekmelegítő ünnepi italokat!

Készíts te magad lélekmelegítő ünnepi italokat!

0

Írta: and

Bújjatok a paplan alá! Az ünnepek a nyugalomról, a békéről és a szeretetről szólnak. Ha szeretnéd kedvesedet reggeli ébredéskor egy finom, forró itallal meglepni, készíts Café Brulot-ot!   Egy edénybe tölts 4 cl konyakot, 1 csésze főzött kávét majd tegyél hozzá 1 rúd fahéjat, 2 szegfűszeget, 1 narancs, 1 citrom héját és cukrot ízlésed szerint. […]

Bújjatok a paplan alá!

Az ünnepek a nyugalomról, a békéről és a szeretetről szólnak. Ha szeretnéd kedvesedet reggeli ébredéskor egy finom, forró itallal meglepni, készíts Café Brulot-ot!

 

Egy edénybe tölts 4 cl konyakot, 1 csésze főzött kávét majd tegyél hozzá 1 rúd fahéjat, 2 szegfűszeget, 1 narancs, 1 citrom héját és cukrot ízlésed szerint. Keverd össze őket, majd forrás előtt vedd le a tűzről az edényt, és töltsd az italt szép, füles üvegpohárba.

Wellness Cafe tipp: www.koktelreceptek.hu, www.finomkoktelok.hu, www.receptkalauz.hu

 Örök klasszikus: a forralt bor

Ha tél, akkor a forralt bor kihagyhatatlan! A recept cseppet sem bonyolult, így bátran kísérletezhetsz, hogy elkészíthesd személyes boros kedvencedet!

shutterstock_63866011.jpg ()A forralt borhoz szükséged lesz fehér-vagy vörösborra, fahéjra, szegfűszegre, cukorra és narancsra. Tedd fel a bort egy edényben a tűzhelyre, és ízlés szerint dobd bele a hozzávalókat, attól függően, hogy édesebben vagy savanykásabban kedveled. Soha ne várd meg, míg felforr a főzet, ugyanis a tökéletes forralt bor titka, hogy csupán melegíted, így az ízek harmonikusan összeérnek, anélkül, hogy az értékes anyagok távoznának belőle. A forralt bor édes íze szinte itatja magát, ezért bánj óvatosan a mértékkel, nehogy megártson!

Wellness Cafe tipp: a forralt bort megspékelheted rummal, gyömbérrel, aszalt gyümölcsökkel, vagy csillagánizzsal.

Éld át a szívet melengető koktélok finom ízét!

Tojásgrog

A grog elkészítéséhez 4 tojássárgáját és 3 evőkanál cukrot keverj addig egy tálban, míg a cukor el nem olvad. Fél liter vizet főzz fel negyed liter rummal, óvatosan keverd el a tojássárgájával, és öntsd tűzálló pohárba. Kiváló melegítő aroma a hideg estékre!

X-mas Grog

A karácsonyi grog hozzávalói: 3 cl Captain Morgan spiced rum, 2 bárkanál méz, fél narancs leve, fél citrom leve, 1 dl víz, fahéjrúd és tetszés szerint cukor.

Az összetevőket a rum kivételével forrald fel egy lábosban, majd a végén keverd hozzá a rumot és melegítsd fel az egészet. Töltsd hőálló poharakba, és kívánj boldog karácsonyt szeretteidnek!

Forró orosz karácsony

A mennyei koktél hozzávalói 4 főre: 2 adag forrócsokoládépor, 5 cl vodka, 5 cl kávélikőr és 5 cl tojáslikőr. Az alapanyagokat alaposan keverd össze, majd a por felolvadásához melegítsd fel a koktélt. Önts ki az italt poharakba, és díszítsd narancskarikával!

Wellness Cafe tipp: www.grocceni.com, www.barman.hu , www.karacsonyiunnep.eoldal.hu

Rumos méz

1 pálinkáspohár rumot 2 kávéskanál mézzel, 1 kis darab fahéjjal, 1 egész citrom levével és 2 darab szegfűszeggel melegíts fel egy edényben, majd forrás előtt vedd le tűzről. Kínáld hosszú pohárban az édes melegséget!

Hot Toddy

A gin egy klasszikus szeszesital a koktélok világban – télen különleges ízű italokat varázsolhatsz belőle! A Hot Toddy elkészítéséhez tegyél egy edénybe 4 cl gint, 2 cl citromlevet, ugyanennyi cukorszirupot, 3 darab szegfűszeget és 1 kis rúd fahéjat, majd öntsd fel forró vízzel. Díszítéshez tehetsz a pohár szélére egy szelet citromot. Dőlj hátra, és kortyolgasd a forró italt élvezettel!

Tejes mámor

Ez a koktél az egyik legfinomabb szezonális forró ital, elkészítése rendkívül egyszerű és gyors. 4 cl konyakot, 1 cl cukorsziruppal és forró tejjel főzz meg, ízlés szerint szórhatsz rá kevés fahéjat vagy szerecsendiót. Kínáld meg vele barátaidat, és alapozzátok meg a hangulatot, mielőtt korcsolyázni mennétek!

Sweet Heat

5 cl whiskyt, 2,5 cl citromlevet, 2 teáskanál mézet, 1 rúd fahéjat, 5 darab szegfűszeget és 2 szelet citromkarikát önts fel forró vízzel, majd főzd össze őket egy edényben. Az ízek orgiája kellemes hangulatot áraszt, és különösen jól esik majd a hidegben.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X