Főoldal > DIÉTA > Mi kerüljön a kenyérre?

Mi kerüljön a kenyérre?

kenyérkrémszendvicsszendvicskrém
0

Írta: and

Sajtkrém tormával Hámozz meg egy szál újhagymát, vágd karikára, majd keverd össze 7 deka reszelt ementáli sajttal és 3 evőkanál zsírszegény túróval. Ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, majd adjál hozzá 1 teáskanál reszelt tormát. Egy friss saláta leveleiből tépj össze párat, és vágj szeletekre 2 körtét. A salátaleveleket helyezd a tányérra, és tedd a tetejére […]

Sajtkrém tormával

Hámozz meg egy szál újhagymát, vágd karikára, majd keverd össze 7 deka reszelt ementáli sajttal és 3 evőkanál zsírszegény túróval. Ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, majd adjál hozzá 1 teáskanál reszelt tormát. Egy friss saláta leveleiből tépj össze párat, és vágj szeletekre 2 körtét. A salátaleveleket helyezd a tányérra, és tedd a tetejére a túrót. Csavarj rá egy kevés frissen őrölt fekete borsot, és fogyaszd pirítóssal.

Tojásos-sajtos szendvics

szendvics2.jpg ()Főzz keményre két tojást hideg vízben és szeleteld fel. Reszelj le 10 deka füstölt sajtot, és tegyél hozzá 2 felaprított paradicsomot. Egy tálban keverd össze alaposan a hozzávalókat, majd szórj a tetejére egy evőkanál friss petrezselymet. Kavarj el egy teáskanál olívaolajat ugyanennyi mustárral, és locsold a salátára. Dobj a pirítóba két barna toastkenyeret, és kanalazd rá a salátát.

Márványsajtos melegszendvics

Egy szelet teljes kiőrlésű barna kenyeret kenj meg kevés mustárral, majd szórj rá metélőhagymát. A kenyérre tegyél 1 szelet sovány sonkát, majd rétegezz rá két nagyobb paradicsomkarikát. A tetejére morzsolj egy csipetnyi márványsajtot, majd tedd sütőbe addig, amíg a sajt megolvad.

Zelleres tonhalkrém

Egy szál zellert vágj kis kockára, majd keverd össze kevés majonézzel és egy tonhalkonzervvel. Tegyél bele sót, borsot és pár csepp citromlevet, majd tedd hűtőbe, hogy kellőképpen összeérjenek az ízek. Így reggelire vagy uzsonnára tápláló szendvicskrémet kapsz, melyet akár a munkába is magaddal vihetsz.

Céklakrémes pirítós

Reszelj le 10 deka nyers céklát, adjál hozzá 10 deka natúr vajkrémet és kb. 2 gramm metélőhagymát. Fűszerezd köménnyel, tengeri sóval, majd hűtsd le, és fogyaszd teljes kiőrlésű kenyérből készült pirítóssal.

Tökös szendvicskrém

A recept hozzávalói: 100 gramm margarin, 250 gramm túró, 4 evőkanál Créme fraiche, 2 fokhagymagerezd, 1 egész hagyma,150 gramm tökhús, kapor, olaj.

Hámozd meg a hagymát, vágd apró darabokra, a tökből szedd ki a magokat, majd reszeld le finoman. Egy serpenyőben pirítsd meg a hagymát a tökkel, majd a tököt egy lábosban főzd puhára. A kaprot aprítsd fel, a fokhagymát pépesítsd, a vajat botmixerrel keverd habosra, és tedd hozzá a túrót, a Créme fraiche-t, valamint a fűszereket. Add hozzá a kihűlt tököt és ízesíts fokhagymával, kaporral. Az elkészített szendvicsalapot kenheted barna vagy félbarna kenyérre, a tetejét pedig díszítheted apróra vágott tökmaggal.

Currys vöröslencse-krém

Moss át alaposan 2 deci vöröslencsét, majd áztasd be kb. 30 percre. Ha megpuhult, babérlevéllel és kurkumával együtt tedd fel főni nagyjából kétszeres mennyiségű vízzel.
Amikor félig elfőtt a lé, sózd ízlés szerint, majd keverj hozzá 2 teáskanál curryt.
Főzd addig, amíg a lencse pépessé nem válik, majd adjál hozzá 1 fej apróra vágott vöröshagymát. Ha ínyenc vagy, a krémes pirított kenyérre szórhatsz rózsaborsot is.

Wellness Cafe tipp:
Egyszerű, finom szendvicskrém recepteket találhatsz még: mindmegette.hu, tutireceptek.hu, egyszerureceptek.hu, serpenyo.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X