Főoldal > DIÉTA > 9 tuti étel a biztos fogyásért

9 tuti étel a biztos fogyásért

diétaecetfűszerolajtejtermék
0

Írta: and

Íme, kilenc olyan termék, melyeket mindenképp iktass be az étrendedbe. 1. Fahéj Mindannyiunk kedvenc fűszere, a fahéj nemcsak az íze miatt lopja be magát a szívünkbe, hanem jótékony hatásai miatt is. Ha naponta elfogyasztasz egy fél teáskanálnyit (mondjuk a teádba téve), máris sokat tettél azért, hogy a vércukor-szinted helyreálljon. Ráadásul a fahéj megakadályozza a zsírok […]

Íme, kilenc olyan termék, melyeket mindenképp iktass be az étrendedbe.

1. Fahéj

Mindannyiunk kedvenc fűszere, a fahéj nemcsak az íze miatt lopja be magát a szívünkbe, hanem jótékony hatásai miatt is. Ha naponta elfogyasztasz egy fél teáskanálnyit (mondjuk a teádba téve), máris sokat tettél azért, hogy a vércukor-szinted helyreálljon. Ráadásul a fahéj megakadályozza a zsírok lerakódását is. Édesítésnek inkább ezt használd, mint a cukrot.

2. Kávé

Bár sokan vegyes érzelmekkel viseltetnek a kávé iránt, azt nem vitathatjuk el tőle, hogy beindítja az anyagcserét. Kb. 15 százalékkal jobban felpörget, így egy nap alatt több kalóriát tudsz elégetni, mint kávémentesen. Ráadásul azoknál az embereknél, akik naponta megisznak 3-4 csésze koffeinmentes kávét, jelentősen csökken a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázata.

9etel2.jpg ()3. Túró

Egy fél csésze alacsony zsírtartalmú túró 14 gramm fehérjét és mindössze 81 kalóriát tartalmaz. Már egy egészen kis adag túró gyorsan és hosszan eltelít, így megakadályozza, hogy felesleges kalóriákkal tömd tele magad. Ráadásul a fehérje az izomfejlődésben és az anyagcsere felpörgetésében is nagy szerepet játszik.

4. Tojás

Ha minden nap beiktatsz a reggelidbe egy tojást, a fogyás is könnyebben fog menni. Ezt bizonyítja az a kutatás is, mely kimutatta, hogy azok a nők, akik tojást is fogyasztottak reggelijük mellé, kétszer annyit fogytak, mint azok, akik ugyanazt fogyasztották reggelire, de a tojást mellőzték. Ráadásul tele van fehérjével, így a nap folyamán is kevesebbet fogsz enni.

5. Olívaolaj

Akárcsak az avokádó, az olívaolaj is tele van egészséges zsírsavakkal, és képes megakadályozni, hogy a szervezetben gyulladások alakuljanak ki. A salátádat locsold meg olívaolajjal, így két legyet ütsz egy csapásra, hiszen a zöldségek antioxidánsokkal vannak tele.

9etel3.jpg ()6. Parmezán

Azok a nők, akik naponta fogyasztanak tejet, vagy sajtfélét, könnyebben fogynak, bármilyen hihetetlen is. Hosszú távon a tejtermék fogyasztása hálás cselekedet. A sajtok közül is válaszd a parmezánt, mivel az ízét szinte mindenki szereti, így nemigen lehet vele mellélőni.

7. Ecet

Az ecet, lehet az sima, vagy mondjuk almaecet, az egyik legegyszerűbb módja bizonyos ételek ízesítésének, és mivel kalóriamentes, bűntudatod se lesz a fogyasztásától. Bármilyen meglepő, az ecet is jót tesz a vércukor-szintednek, és az éhséget is képes hosszútávon távol tartani.

8. Lazac

A lazac jótékony hatásairól már számos esetben zengtünk ódákat. Tele van omega- 3 zsírsavval, mely segít az izmok felépítésében, és megakadályozhatjuk vele a hasi elhízást. És minél több izommal rendelkezel, annál több kalóriát vagy képes elégetni. A lazacok közül is válaszd a vad lazacot, mivel az kevesebb szennyező anyagot tartalmaz.

9. Joghurt

A joghurtot szinte mindenki szereti. Te se hanyagold a fogyasztását, mivel ideális mennyiségben tartalmaz zsírt, szénhidrátot és főleg fehérjét. Sőt, kalóriaszegény joghurttal megelőzheted a hasi elhízás kialakulását is.

Visszafojtott gyönyör


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X