Almás szuflé (280 kalória) Hozzávalók: Másfél csésze teljes kiőrlésű liszt, negyed teáskanál sütőpor, három közepes alma meghámozva, vékonyan felszeletelve, két teáskanál őrölt fahéj, egy csésze cukor, kicsit kevesebb, mint fél csésze felhevített margarin, egy tojás, fél csésze 1,5 %-os tej. Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 170 fokra, és főző spray-vel vékonyan vonj be egy szétnyitható […]
Almás szuflé (280 kalória)
Hozzávalók: Másfél csésze teljes kiőrlésű liszt, negyed teáskanál sütőpor, három közepes alma meghámozva, vékonyan felszeletelve, két teáskanál őrölt fahéj, egy csésze cukor, kicsit kevesebb, mint fél csésze felhevített margarin, egy tojás, fél csésze 1,5 %-os tej.
Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 170 fokra, és főző spray-vel vékonyan vonj be egy szétnyitható tortaformát. Egy kis tálban keverd össze a lisztet és a sütőport. Egy közepes tálkába dobd bele az almaszeleteket, a fahéjat és egy negyed csésze cukrot. Egyenletesen terítsd szét a már előkészített sütőformában. Egy nagy tálban egy közepes erősségen működő botmixer segítségével két percen keresztül vegyítsd össze a margarint a fennmaradó cukorral. Add hozzá a tojást, és dolgozz vele addig, amíg az alapanyagok teljesen összekeverednek. Ezután jöhet hozzá a lisztes keverék, valamint a tej. Ezt az elkészült mixtúrát öntsd rá az almaszeletekre. Süsd 45-50 percig, vagy addig, amíg aranybarna nem lesz. Hagyd hűlni a tortaformában tíz percig, aztán óvatosan „szabadítsd ki”. Szervírozhatod melegen, hidegen egyaránt.
Fehér sütemény (278 kalória)
Hozzávalók: Két csésze, illetve két evőkanál liszt, másfél csésze cukor, egy evőkanál sütőpor, fél teáskanál só, fél csésze főzőmargarin, egy teáskanál vanília, egy csésze tej, két nagy tojás.
Elkészítés: Szitáld össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, és a sót. Add hozzá a főzőmargarint, a vaníliát, a tejet és a tojásokat. Ezután kézzel vagy egy botmixer segítségével három percig dolgozd össze a hozzávalókat. Zsírozz be, és hints meg liszttel egy 8×12 centis tepsit, öntsd bele a kikevert tésztát, majd 170 fokon süsd 35-40 percig. Ha kisebb méretű sütiket szeretnél, tegyél muffin papírt muffin formákba, félig töltsd meg, és 200 fokon süsd 18-20 percig.
Egyszerű csokis süti (124 kalória)
Hozzávalók: egy csésze teljes kiőrlésű liszt, fél csésze cukor, három evőkanál cukormentes kakaópor, egy teáskanál őrölt fahéj, egy teáskanál szódabikarbóna, negyed teáskanálnyi só, két deci vaníliás joghurt, két evőkanál zöldségolaj, egy teáskanál vanília-kivonat, két tojás különválasztva.
Elkészítés: A sütőt melegítsd elő 170 fokra, egy 22 centi átmérőjű kerek tortaformát pedig zsírozz be. Egy közepes tálban kombináld a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a fahéjat, a szódabikarbónát és a sót. Egy nagy tálban keverd össze a joghurtot, az olajat, a vanília-kivonatot és a tojássárgáját. Ismételten végy elő egy közepes méretű tálkát, ebben pedig a tojásfehérjét verd kemény habbá egy botmixerrel. Öntsd hozzá a lisztes keveréket a joghurtoshoz, és keverd össze alaposan. Add hozzá a tojásfehérjét, majd az egész kerüljön bele az előkészített formába. 35 percig legyen bent a sütőben, vagy ha az időben nem bízol, akkor egy fogpiszkálót szúrj a süti közepébe. Ha nincsenek rajta sütidarabkák miután kihúztad, akkor elkészült a finomság. Öt percig hagyd hűlni, és már fogyaszthatod is!