Bresaola A Bresaola egy levegőn szárított, sózott, érlelt marhahús, ami Olaszországból származik. 98 százalékban sovány és édes színhúsból áll, gyakorlatilag nem tartalmaz se zsírt, se szénhidrátokat, azonban rendkívül magas a fehérjetartalma. Néhány étterem magában és nyersen tálalja, máshol arugula salátával vagy parmezán sajttal szerepel az étlapon. Csirkemell Paillard Ez a klasszikus toszkán étel laposra klopfozott, […]
Bresaola
A Bresaola egy levegőn szárított, sózott, érlelt marhahús, ami Olaszországból származik. 98 százalékban sovány és édes színhúsból áll, gyakorlatilag nem tartalmaz se zsírt, se szénhidrátokat, azonban rendkívül magas a fehérjetartalma. Néhány étterem magában és nyersen tálalja, máshol arugula salátával vagy parmezán sajttal szerepel az étlapon.
Csirkemell Paillard
Ez a klasszikus toszkán étel laposra klopfozott, grillezett csirkemellből áll, általában a tetejére pedig arugula salátát, citromot és olívaolajat öntenek.
Brodetto di Pesce (halleves)
A Brodetto di Pesce névre hallgató, pikáns halleves csordultig van tenger gyümölcseivel: fehér hallal, kagylóval, rákkal (és sok egyébbel, amit aznap frissen tudnak tálalni), paradicsommal, kakukkfűvel, fokhagymával, hagymával, és mindezt megbolondítják egy kevés fehérborral.
Olasz minestrone leves (zöldségleves)
Ki mondta, hogy egy olasz étel nem lehet egészséges? Ez a paradicsom alapú leves tele van friss zöldséggel, babbal, és egy kevés tésztával.
Polenta (az olaszok puliszkája)
Nagyszerű gluténmentes választás a kukoricalisztből készült polenta, amit lisztérzékenyek is fogyaszthatnak. Hagyományosan az olaszok a tetején egy vékony réteg parmezánnal főzik ízletesre.
Grillezett tintahal
Nem minden olasz étel sült, rántott, vagy tészta alapú. Az olaszok rajongásig szeretik a grillezett tintahalat citrommal, olívaolajjal és petrezselyemmel ízesítve, ami tökéletes választás, ha egy könnyű, fehérjedús vacsorára vágyunk.
Gyümölcssaláta
Ugord át a tiramisut vagy a panna cottát és rendelj helyettük egy olasz gyümölcssalátát, amikor a desszertre kerül a sor. A friss, édes szezonális gyümölcsök, a menta és egy kis citromlé kombinációja garantáltan kielégíti az édesség utáni vágyad.
Granita (jégkása)
Fejezd be a vacsorát egy olasz jégkásával, amit jég, cukor, és az általad választott ízesítés tesz tökéletes frissítővé. A mi kedvencünk a citromos és a kávés granita (minél kevesebb cukorral készítik el, annál jobb).