Főoldal > DIÉTA > A legújabb diétás trend

A legújabb diétás trend

0

Írta: and

Így hangzik a harcosok étrendje néven újabban terjedő életmódirányzat mottója. Tény, hogy jobban passzol rohanó hétköznapjaink időbeosztásához. A paleodiéta óta népszerű, ha őseink életmódját követendő példaként emlegetjük. Az amerikai Ori Hofmekler módszerével egy római kori harcos helyébe simán beleélhetjük magunkat.A már magyarul is megjelent könyv szerint a bennünk rejlő harcosösztön felszabadítása elvezet az egyensúly, a […]

Így hangzik a harcosok étrendje néven újabban terjedő életmódirányzat mottója. Tény, hogy jobban passzol rohanó hétköznapjaink időbeosztásához.

A paleodiéta óta népszerű, ha őseink életmódját követendő példaként emlegetjük. Az amerikai Ori Hofmekler módszerével egy római kori harcos helyébe simán beleélhetjük magunkat.
A már magyarul is megjelent könyv szerint a bennünk rejlő harcosösztön felszabadítása elvezet az egyensúly, a robbanékonyság, a szellemi élénkség és a maximális állóképesség eléréséhez. Ki ne vágyna mindezekre?

ELEMI ÖSZTÖN

Ori Hofmekler az izraeli hadsereg elit alakulatánál harcolt, ahol megfigyelte, hogy fáradtabbnak és lassabbnak érezte magát, ha betartotta az egészségesnek tartott napi többszöri étkezést. Azt tapasztalta, hogy sokkal kreatívabb és éberebb, ha este fogyasztott nagyobb mennyiségű táplálékot, a napközbeni étkezéseket pedig minimálisra csökkentette. Akárcsak az őseinknél, akiknek a nappal az élelem megszerzéséről szólt, az este pedig a lakomáról. Szerinte ehhez az ősi ritmushoz kell visszatérnünk, hogy kitörjünk elkényelmesedett életünkből, és természetes ösztöneinkre hallgatva tudjuk, mikor milyen tápanyagot vegyünk magunkhoz.

harcoscikk.jpg ()A JÓZAN ÉSZ ELLEN…

A módszer valóban szembefordul az eddigi irányzatokkal, amelyek este csökkentett mennyiségű tápanyagbevitelt írnak elő. Ori Hofmekler estére a túlevést javasolja, nappalra pedig irányított böjtöt: az alulevést. Utóbbi fázisban ugyanis a szervezetünk méregtelenít, zsírt éget, vagyis maximális fordulatszámon pörgünk, és bármilyen feladattal megbirkózunk. Este aztán jöhet a lakoma. Jól hangzik. De ha mélyebben beleássuk magunkat a módszer részleteibe, rájövünk, hogy a karácsonyi vacsorát bizony elfelejthetjük.

Este is csak gondosan válogatott, egészséges alapanyagokból elkészített ételeket tanácsos fogyasztanunk, a túlevés tehát nem a klasszikus habzsolást jelenti. A napot viszont kellemesen, tele hassal zárjuk. Ne számítsunk tehát varázslatra: erőfeszítés nélkül a harcosok sem érnek el eredményt. Ugyanúgy búcsút kell vennünk a finomított termékektől, és minőségi ételeket kell választanunk.

A cikk folytatását elolvashatod a Marie Claire legfrissebb számában!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X