Főoldal > DIÉTA > 4 kérdés az agave szirupról

4 kérdés az agave szirupról

cukordiétaédesítő
0

Írta: and

Mi az agave? Leginkább a kaktuszra hasonlító növény, mely főként a trópusi és szubtrópusi területeken fellelhető. A növény szárából nyert szirupot – mely leginkább a mézre hasonlít – édesítésre használják. Lényegesen kevesebb kell belőle, mint a barna- vagy fehér cukorból és felhasználási területe is igen széles. Honnan származik? Az Egyesült Államok déli részéről, Mexikóból, Közép-Amerikából […]

Mi az agave?

Leginkább a kaktuszra hasonlító növény, mely főként a trópusi és szubtrópusi területeken fellelhető. A növény szárából nyert szirupot – mely leginkább a mézre hasonlít – édesítésre használják. Lényegesen kevesebb kell belőle, mint a barna- vagy fehér cukorból és felhasználási területe is igen széles.

Honnan származik?

Az Egyesült Államok déli részéről, Mexikóból, Közép-Amerikából és az Antillák szigetvilágából. A XVII. századtól spanyol és portugál hajósok segítségével jelent meg és terjedt el a mediterrán éghajlatú európai országokban is.

agavecikk.jpg ()Mit tartalmaz a zöld növény?

A mézre hasonlító szirupot az agave növény szárából nyerik. Minél idősebb egy növény, annál több nedvet tartalmaz. A lében fruktóz és glükóz van, valamint található benne vas és más ásványi anyagok is:  kalcium, kálium, nátrium, foszfor és magnézium. 100 milligrammnyi agave szirup mindössze 300 kalóriát tartalmaz, így diétázók és cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatják.

Mihez használható?

Használhatjuk sütemények, édességek elkészítéséhez, de teát és kávét is édesíthetünk vele. Nincs utóíze, így akár olyan főtt ételekbe is tehetünk, amelyekben egyéként cukrot kellene tenni. A gyerekeknek kakaót is készíthetünk vele a reggelihez és mivel nem kell sok belőle és nem is hizlal, így fogyókúrás étrend mellett is nyugodtan használhatjuk. Különböző nyers alapanyagokból készült ételek édesítésére is alkalmas, könnyen eloszlik-oldódik benne.

Itt a Vitálkonyha, teszteld! 

C-vitaminnal az immunrendszerünkért

Curver Grand Chef ételtartó (x)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X