Főoldal > DIÉTA > Ezért egyél olajbogyót!

Ezért egyél olajbogyót!

olajolajbogyóolívaolívaolajsaláta
0

Írta:

Sokan el sem tudjuk dönteni elsőre, hogy szeressük vagy ne ezt a különleges ízvilágú gyümölcsöt (igen, ide kell sorolnunk az olívabogyót), azonban nem véletlen, hogy a mediterrán térségek egyik kedvenc eledeléről van szó.

 

Ezért érdemes olajbogyót enned:

– Az olajbogyó telítetlen zsírsavakat tartalmaz, egyszeresen telítetlen olajsav formájában, ami sokkal egészségesebb, mint a snackekben és a gyorsételekben található telített zsírok.
– Az olajbogyó számos ásványi anyagot tartalmaz, többek között kalciumot, vasat, káliumot, magnéziumot, foszfort és jódot.
– Az olajbogyó rendkívül gazdag rostban, és nagyban hozzájárul a napi ajánlott mennyiség eléréséhez.
– Rengeteg vitamint tartalmaz, többek között az A-, az E-, és a B-vitaminokat.
– Az olajbogyó daganatcsökkentő hatással is bír, és eredményesen alkalmazható egyes rákos megbetegedések megelőzésében (például az emlőrák esetében).

Az olajbogyó több mint egy rágcsálnivaló – ha a főzés közben hozzáadod az ételhez, azzal extra ízélményhez juthatsz. Próbáld ki az alábbi gyors és könnyű spanyol receptet!

oliva2.jpg ()

Spanyol téli saláta (kb. 7 perc alatt elkészíthető)

Hozzávalók:
150g vegyes olajbogyó
1 kis doboz olajos szardínia
1 kis üveg articsókaszív
2 lila cikória
Egy kevés sherryecet
Olívaolaj
Egy csipetnyi jódozott tengeri só

Elkészítés:
1. Nyisd ki a dobozos szardíniát, és csurgasd ki belőle az olajat.
2. Nyisd ki az articsókás üveget és vágd félbe az articsókaszíveket.
3. Fogd a cikóriát és óvatosan húzd le minden levelét, majd mosd meg alaposan.
4. Vedd ki a színes olajbogyókat (magozottan vagy nem magozottan, ahogy szeretnéd) az üvegből.
5. Keverd össze egy tálban az összes hozzávalót, locsold meg a sherryecettel és az olívaolajjal, majd ízlés szerint sózd meg.

Wellness Cafe tipp:

Gondolkodj úgy, mint a spanyolok, és tarts mindig konzerveket (halat és olajbogyót, babot és zöldségeket), a konyhában, amelyekből kiválóan össze lehet dobni egy ízletes, színes salátát – különösen télen, amikor nehezebb friss zöldséghez és halhoz jutni.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X