Főoldal > EGÉSZSÉG > 7 fura egészségtipp, ami igazából működik

7 fura egészségtipp, ami igazából működik

betegségegészségegészségtippgyógyulás
0

Írta: and

Néhány ember bizarrnak tartja már az egészséges ételeket és italokat is. Vagy furának tart

Néhány ember bizarrnak tartja már az egészséges ételeket és italokat is. Vagy furának tart mondjuk egy zöld smoothie-t. Ha te nem tartozol közéjük, szívesen kipróbálnál néhány furcsa egészséges és praktikus megoldást, akkor itt van 7 olyan lehetőség, melyet neked találtak ki.

1. Sör mint sampon

Catherina Zeta-Jones használja ezt a trükköt, hogy haja egészséges és fényesen ragyogó legyen. A szokásos módon mosd meg a hajad, kenj rá egy pohár sört, hagyd hatni 5-10 percig, majd öblítsd ki. Nem kell hajmosásra használnod a kedvenc söröd, vagy éppen a legdrágábbat, egy normális árú ugyanúgy megteszi. Meglátod, egészséges és fényes hajad lesz tőle.

2. Avokádó mint hajkondicionáló

A New York-i mesterfodrász, Juan Carlo Maciques kedvenc trükkje az, hogy avokádópürét használ arra, hogy egészségessé, puhává és fényessé varázsolja kliensei haját. A sörhöz hasonlóan használd a pürét. Ha a hajad töredezett, száraz és érdes tapintású, ez a keverék csodákat művelhet vele. Ha extrém módon száraz a hajad, adj az avokádóhoz majonézt és olíva olajat. Ha legközelebb avokádót veszel, vegyél egyet a hajadnak is.

3. Kókuszolaj mint fogkrém

Egy evőkanálnyi kemény kókuszolajat vegyél a szádba. Tartsd ott, ameddig elolvad, ez olyan 5-20 perc. Akik ezt használták, arról számoltak be, hogy a fogaik fehérebbé és tisztábbá váltak. Ugyan nincs még bizonyítva, de van egy elmélet, mely szerint ez a módszer a baktériumokat is száműzi a szájból, így jobb leheletet biztosít.

4.Cukor mint csuklást elmúlasztó szer

A csuklás mindig bosszantó. Nem vagy képes tudatosan abbahagyni, jellegzetes hanggal és néha akár fájdalommal is jár. Amikor elkezdődik a csuklás, egyél meg egy teáskanál cukrot, ezzel leállíthatod a rekeszizom görcseit. Vigyázz azonban a cukorral, mert hosszú távon kártékony lehet.

furaeg2.jpg ()

5. Medvecukor mint bőrpuhító

Azon gondolkodsz, hogy hogyan szabadulhatnál meg a medvecukortól, amely otthon van? Nos, keverd össze vazelinnel, s ezt a mixet vidd fel a bőrkeményedésekre. A terület lágyabbá és simábbá válik szinte azonnal.

6. Vodka mint lábfürdő

Ha a lábad könnyen beleizzad a cipőbe, s nincs otthon lábhintőporod, a problémát könnyedén megoldhatod egy kis vodkával. A vodkában lévő alkohol ugyanis megöli a baktériumokat, melyek a rossz szagot okozzák. Egy vodkás ruhával törölgesd át a lábad és a rossz szagnak nyoma se lesz.

7. Olívabogyó mint a tengeribetegség ellenszere

Ha azt érzed, émelyegsz egy kis hajókázástól, próbáld meg, hogy eszel egy olívabogyót. Ezzel csökkentheted a nyáltermelést, akár gyorsan sokkal jobban érezheted magad. Legközelebb próbáld ki. Ami fontos, hogy kerüld az alkoholos italokat, mert ezek fokozhatják az émelygést.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X