Főoldal > DIÉTA > Ezek a legegészségesebb turmixhozzávalók

Ezek a legegészségesebb turmixhozzávalók

egészségesfogyásturmix
0

Írta: and

Dobj be pár hozzávalót a turmixgépbe és pépesíted a gyümölcsöt, a tejet, a joghurtot, és a magvakat. A turmixok segítségével könnyebben beviheted az ajánlott napi gyümölcsmennyiséget is (ami 2-4 adag), miközben egy pohárral elfogyasztva többek között fehérjét, vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat és rostokat vihetsz be a szervezetedbe. Plusz testre szabhatod a turmixot, hogy megfeleljen az […]

Dobj be pár hozzávalót a turmixgépbe és pépesíted a gyümölcsöt, a tejet, a joghurtot, és a magvakat. A turmixok segítségével könnyebben beviheted az ajánlott napi gyümölcsmennyiséget is (ami 2-4 adag), miközben egy pohárral elfogyasztva többek között fehérjét, vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat és rostokat vihetsz be a szervezetedbe. Plusz testre szabhatod a turmixot, hogy megfeleljen az igényeidnek annak megfelelően, hogy energiát akarsz belőle nyerni az edzésedhez, vagy esetleg jobban szeretnél teljesíteni a munkahelyeden.

A legegészségesebb hozzávalók:

1. Étkezési lenmag: Kiváló rost, folsav és E-vitamin forrás, rakj a turmixodba 1-2 evőkanállal belőle (egy evőkanál 25 kalóriát, 0,5 g zsírt, 3 g szénhidrátot, 2 g fehérjét és 1 g rostot tartalmaz).

2. Búzacsíra: Kiváló rost, folsav és E-vitamin forrás, rakj a turmixodba 1-2 evőkanállal (egy evőkanál 25 kalóriát, 0,5 g zsírt, 3 g szénhidrátot, 2 g fehérjét és 1 g rostot tartalmaz).

3. Zsírszegény tejpor: Zsírmentes, kiváló minőségű fehérjeforrás, adj a turmixodhoz belőle 2-4 evőkanállal (egy evőkanálnyi tejpor 15 kalóriát, 0 g zsírt, 2 g szénhidrátot, 2 g fehérjét és 0 g rostot tartalmaz).

4. Light vagy zsírszegény szójatej: Gazdag isoflavonokban, ami a csontok egészségéhez nélkülözhetetlen, csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát, megakadályozhatja a rosszindulatú daganatok növekedését és csökkenti a klimaxoló nőknél a hőhullámokat. Helyettesítsd a tejet vagy a joghurtot szójatejjel (egy csésze 110 kalóriát, 2 g zsírt, 20 g szénhidrátot, 3 g fehérjét és 0 g rostot tartalmaz).

turmix2.jpg ()

Ezeket a hozzávalókat kerüld, mert nem teljesítik a hozzájuk fűzött reményeket:

1. Lecitin: Nincs bizonyíték arra, hogy javítja a memóriát és csökkenti az érelmeszesedés kockázatát és az Alzheimer-kór kialakulását. Továbbá egy kiegyensúlyozott étrend biztosítja a számodra szükséges napi lecitin-mennyiséget.

2. Króm pikolinát: Nem igazolták tudományosan azt sem, hogy a króm pikolinát segítené a fogyást, stabilizálná a vércukorszintet, kezelné a hipoglikémiát, vagy csökkentené a koleszterinszintet.

3. Méhpempő: Koncentrált fehérje-, és ásványi anyag forrásként tartják számon – azonban az emberi étrendben nincs szükség erre a drága méhészeti termékre.

4. Édesvízi algák (spirulina és chlorella): Állítólag fehérjében és nyomelemekben gazdag, azonban ez nem bizonyított, drága, és teljesen felesleges a használata.

Itt a Vitálkonyha, teszteld! 

C-vitaminnal az immunrendszerünkért

Curver Grand Chef ételtartó (x)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X