Főoldal > DIÉTA > 3 egészséges recept éjszakai nassoláshoz

3 egészséges recept éjszakai nassoláshoz

diétadiétás receptekéjszakai nassolás
0

Írta: and

Hiába tartod be következetesen napközben az előírt diétát, a késő esti éhségrohamok az egész napos erőfeszítéseidet könnyen tönkretehetik. Az alábbi szuper ételek gyorsan kielégítik a vacsora után jelentkező éhségérzetet, miközben a kalóriákat is kordában tartják. Tojássalátás szendvics Ez az egyszerű tojássaláta tökéletes esti nassolnivaló. A fehérjében gazdag tojás ugyanis remekül csillapítja az étvágyadat. Fogyaszd ízletes, […]

Hiába tartod be következetesen napközben az előírt diétát, a késő esti éhségrohamok az egész napos erőfeszítéseidet könnyen tönkretehetik. Az alábbi szuper ételek gyorsan kielégítik a vacsora után jelentkező éhségérzetet, miközben a kalóriákat is kordában tartják.

Tojássalátás szendvics

Ez az egyszerű tojássaláta tökéletes esti nassolnivaló. A fehérjében gazdag tojás ugyanis remekül csillapítja az étvágyadat. Fogyaszd ízletes, teljes kiőrlésű pirítóssal.

Hozzávalók 2 adaghoz:
1/2 csésze light majonéz
2 evőkanál dijoni mustár
1 evőkanál vörösborecet
1/2 teáskanál jódozott tengeri só
1/4 teáskanál frissen őrölt fekete bors
1/2 csésze apróra kockázott lilahagyma
2 kockára vágott zellerszár
3 nagy keményre főtt tojás apróra vágva
2 szelet pirított, teljes kiőrlésű kenyér
2 nagy levél római saláta

Elkészítése: Keverd össze egy közepes méretű tálban a majonézt, a mustárt, a borecetet, majd ízesítsd sóval és borssal. Add hozzá a hagymát és a zellert, majd a főtt tojást. Az egészet keverd össze óvatosan. Kend meg a pirítósokat light majonézzel és dijoni mustárral, majd fektess rájuk egy levél salátát. Erre jöhet feltétként a tojássaláta.

nass2.jpg ()Almás-édesköményes saláta

Készíts egy könnyű, éjféli salátát, ami egyszerre elegáns és egészséges. A frissítő saláta nem fog pukkadásig telíteni, azonban a sajt, az alma és az édeskömény eltelít, ugyanakkor segíti az emésztést.

Hozzávalók 2 adaghoz:
60 gramm manchego sajt
1/2 gumó édeskömény
1 db zöldalma
Olívaolaj
Sherry ecet

Dió
2 db édeskömény levél
Apróra vágott snidling

Elkészítése: Vágd a sajtot vékony rudakra, az édesköményt pedig apró darabokra. Szeld az almát félbe, majd egy felet vágj négyfelé. Az öntethez keverd össze az olívaolajat az ecettel, és egy kis sóval. Keverd össze a sajttal, az édesköménnyel, az almával és a dióval a dresszinget. Díszítsd édeskömény levelekkel, és végül szórd meg a snidlinggel.

Tojásfehérje omlett spenóttal és feta sajttal

Üss össze este egy egészséges tojásfehérje omlettet némi feta sajttal. Ezt a receptet már pár perc alatt elkészítheted, így nem kell éjszaka órákat töltened a konyhában.

Hozzávalók 1 adaghoz:
4 tojásfehérje
1 maréknyi bébispenót levél
1 evőkanál morzsolt feta
Só és bors ízlés szerint

Elkészítése: Óvatosan öntsd bele a tapadásmentes serpenyőbe a 4 tojásfehérjét, majd süsd meg közepes lángon. Szórd rá a maroknyi bébispenótot, és süsd össze a tojással. Tedd hozzá az evőkanálnyi morzsolt feta sajtot és hajtsd össze omlettnek, vagy egyszerűen csak tálald rántottaként. Sózd, borsozd ízlés szerint.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X