Főoldal > DIÉTA > Praktikus design megoldások a fürdőszobában (x)

Praktikus design megoldások a fürdőszobában (x)

0

Írta:

Álmodozni jó és néha kell is!

Formatervezett szaniterek, design csapok, különleges csempék és a hozzá kapcsolódó kiegészítők finom eleganciával és ízléssel megkomponált egységben, vagy egzotikus világokat idéző hangulattal. Ezeknek a megoldásoknak legtöbbször a pénztárca szűkössége szab határt. Vagy mégsem? Sok esetben a nem megfelelő kivitelezés, a felhasznált anyagok minősége vagy a részletek otrombasága oszlatja el esztétikus fürdőszobánk álomképét. Léteznek azonban olyan megoldások, amelyek alkalmazásával olcsón, praktikusan, egy kis odafigyeléssel megvalósíthatjuk vágyainkat. Az első és legfontosabb pont a csempe és a szaniterek kiválasztása.

Bad_hochmodern_klein.jpg ()

Már itt válaszutak tömkelege előtt állunk, hogy kádat vagy zuhanyfülkét válasszunk a hely adottságainak megfelelően. Amennyiben a zuhanyfülke mellett döntünk egyszerű, esztétikus, hely-, és pénz takarékos megoldás lehet az épített zuhanyfülke. Itt a leggyakoribb probléma a nem megfelelő vízszigetelés kialakítása, amelyet olyan kiegészítő termékekkel, mint a zuhanykabin szigetelés szett a Murexintől egyszerűen meg lehet oldani. Ezen anyagok alkalmazása olyan befektetés, ami sokszorosan megtérül, ha kiküszöböljük a vizesedést és az újból keletkező, jóval magasabb költségeket, amelyeket a később felmerülő javítás ró a nyakunkba. Ha mindezeket időben átgondoljuk, és kivitelezőnket is sarkalljuk erre, nemcsak mi, de a szomszédaink is boldogok lesznek.

A csempe kiválasztása kardinális kérdés egy fürdőszoba esetében, hiszen ez adja meg a karakterét. A csempék választéka akár a csillagos ég, s ehhez igazodnak az árak is. Azonban az egyszerű és olcsó csempét is fel lehet dobni, karakteres, a burkolathoz illeszkedő vagy éppen attól elütő fugázó anyaggal, vagy éppenséggel a fugához keverhető Murexin epoxi fugacsillámporral, amely izgalmas látványt nyújt, és csillogó hatást ad az egyszerű csempének is.

paint_7.jpg ()A Murexinnél már több mint 20 különböző színű fugázó anyag közül lehet kiválasztani a megfelelőt. Természetesen alkalmazhatunk mozaikcsempét vagy üvegmozaikot is akár nagyobb, akár kisebb felületeken. Az üvegmozaikok nagyon látványosak és kiválóan alkalmasak arra, hogy megadják a helyiség alaphangulatát. Ezek beépítésénél azonban körültekintően kell eljárni, hiszen a nem megfelelő ragasztók használata befolyásolja a mozaik színhatását illetve módosíthatja az összképet is.

Ezért ezeknél az üvegmozaikoknál minden esetben a normál, szürke ragasztó helyett fehér színű csemperagasztó használata javasolt, amelynek színe nem üt át az üvegen, s nem változtatja meg annak színhatását.  Hasonló ragasztót kell alkalmazni a beltéri természetes világos színű kőburkolatokhoz is. (Murexin KPF 31 Profiflex ragasztóhabarcs vagy KWF 61 Flex csemperagasztó) Ha már megvan a csempénk, a szaniterek és ezeket sikerült megfelelő módon beépíteni jöhetnek a kiegészítők, polcok, tükrök, törülközőtartó és társaik.

Ezek rögzítése a falon általában csavarozással történik, amihez bármennyire is fáj a szívünk, bele kell fúrni a csempébe, ami egyrészt nem nyújt szép látványt, másrészt, könnyen megrepesztheti a csempét, és ha nem vettünk tartalékot, vagy már nem lehet kicserélni a törött csempét, csak a bosszúságot okozza.

Ezek elkerülésére olyan megoldásban is gondolkozhatunk, ami megkíméli csempénket vagy festett falunkat az éktelenkedő lyukaktól. Azokat az eszközöket, mint a fali tükör, amelyeknél nem fontos a teherbírás, megspórolva a fúrást, könnyedén felragaszthatjuk a falra. Ilyen esetekre az X-Bond MS-K 88 univerzális ragasztó tökéletes megoldást nyújt, s bárki otthon házilag elkészítheti, ezt tanúsíthatjuk!

absolute_ 1.jpg () 

További szépségtippekért látogasson el a www.szepuljonamurexinnel.hu oldalra, és akár legyen azok között a vásárlók között, akik az év végéig havonta rendezett sorsolásokon visszanyerhetik a megvásárolt Murexin termékek árát.

További feltételek a fenti oldalon.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X