Ha édesszájú vagy, nyilván tisztában vagy vele, hogy ha minden este süteményt vagy csokolád&
Ha édesszájú vagy, nyilván tisztában vagy vele, hogy ha minden este süteményt vagy csokoládét majszolsz, azzal nem kerülsz közelebb az álomsúlyodhoz. Benned is felmerült már a kérdés, hogyan élvezhetnéd az édességeket bűntudat és hízás nélkül? Az alábbi házi készítésű, könnyű, vegetáriánus édességek garantáltan nem terhelik meg a gyomrodat, és a pluszkilóktól sem kell majd tartanod. Ne foszd meg magad az ínycsiklandozó falatoktól, mindössze csak cseréld le az esti kekszedet az alábbi cukormentes, azonban rendkívül ízletes és tápanyagokban gazdag, könnyen elkészíthető finomságokra.
Kakaós-banános falatok
Hozzávalók:
1 csésze datolya
1 csésze dió és mandula
3/4 csésze bio nyers kakaópor
2 érett banán
4 evőkanál mandulavaj
4 evőkanál agave (vagy méz)
Keverd össze a datolyát, a diót, a mandulát és negyed csésze nyers kakaóport egy robotgép segítségével. Oszlasd el a keveréket egyenletesen egy jénai tálban. Ezután mixeld össze a banánt, a mandulavajat, az agavét és a fennmaradó kakaóport egy keverőtálban. Öntsd a keveréket az előző réteg tetejére. Tedd a hűtőbe 30 percre, és ha lehűlt, már fogyaszthatod is.
Epres linzer
Hozzávalók:
1,5 csésze liszt
¼ csésze méz
2,5 evőkanál sütőpor
¼ evőkanál só
6 evőkanál bio vaj (feldarabolva)
½ csésze natúr mandula-, szója-, vagy rizstej
Eper, lehűtött és felszeletelt
Méz vagy agave (opcionális)
Tedd félre az epret és a mézet/agavét és keverd össze a fennmaradó hozzávalókat egy nagy keverőtálban. Az így kapott masszából formálj 8 darab kekszet, és tedd őket a kilisztezett vágódeszkára. Tedd át a linzereket a tepsiben egy kiolajozott sütőpapírra, és süsd őket 20 percig 200 fokon. Ha elkészült, szórd meg a tetejét a feldarabolt eperrel, és locsold meg egy kevés agave nektárral a forró süteményeket.
Sárgabarackos-bogyós gyümölcsös szelet
Hozzávalók:
8 felszeletelt sárgabarack
2 csésze bogyós gyümölcs
1,5 csésze zab
½ csésze kukoricaliszt
5 evőkanál almaszósz
¾ csésze natúr mandula-, szója-, vagy rizstej
3 ek. lenmag
2 tk. sütőpor
¼ teáskanál só
3 evőkanál agave nektár
½ csésze mandula, pekándió, vagy dió (opcionális)
Dolgozd össze alaposan a hozzávalókat egy nagy keverőtálban, majd oszlasd el a masszát egyenletesen egy tetszőleges jénai tálban, majd süsd 180 fokon 30 percig.