Főoldal > DIÉTA > 15 konyhai kütyü, amelyek segítségével fogyhatsz

15 konyhai kütyü, amelyek segítségével fogyhatsz

diétaeszközkonyha
0

Írta: and

1. Többféle méretű mérőkanál Eddig csak a folyadékok méréséhez használtad ezt a

1. Többféle méretű mérőkanál

Eddig csak a folyadékok méréséhez használtad ezt a szettet? Pedig kimérheted velük az éppen megfelelő mennyiségű cukrot, dióféléket vagy zabpelyhet is.

2. A digitális mérleg számlapja

Tudtad, hogy a zöldségek és gyümölcsök súlya átszámolható a kalóriaértékükre? Például egy kicsi burgonya (17 dkg) kb. 130 kcal-nak felel meg, míg egy nagyobb darab (22 dkg) 160 kcal-nak.

3. Zöldségpucoló

Mától nem csak a konyhai robotmunkára használhatod ezt az okos kis szerkezetet. Vágj vele sajtot vagy csokoládét, amikor megkívánod valamelyiket: az eredmény soknak látszik, a szeletek viszont ultravékonyak.

reszelo2.jpg ()4. Sajtreszelő

Egészséges és finom: egy adag bogyósgyümölcshöz adj 10 dkg finomtra reszelt sajtot (a legkisebb lyukú részen reszelve), vagy közepesen nagyra reszelt étcsokoládét.

5. Tárolóedények

Csak egyszer kell lemérned, melyik edénybe fér bele a 400 kalóriás ebéded, és onnantól elég minden nap abba pakolnod.

6. Muffinsütő

Nem csak a muffint süthetsz benne, de apró adag reggelik készítésére is jó, mint például a tojásos-sajtos melegszendvics. A trükk ugyanaz: soknak tűnik, de kevés benne a kalória.

7. Kávédaráló

Nem mintha reklámoznunk kellene azt a szerkentyűt, ami hozzásegít a reggeli koffein- és antioxidáns-adagodhoz, de tudtad, hogy diót vagy mogyorót is darálhatsz vele? Hozzá még egy kis gyümölcs, és máris kész az alacsony kalóriatartalmú nasi.

8. Különböző nagyságú rozsdamentes mérőedények

Nélkülözhetetlen résztvevői a sütés-főzésnek, főleg, ha te sem tartozol azok közé, akik „szemre” kotyvasztanak. De használhatod őket a tűzhelyen is dresszingek és szószok készítésére.

9. Fém teatojás

Mivel a folyamatos adagolás elvén működik, főzéskor is használhatod a teatojást: tedd bele a fűszereket, és lógasd az ételbe, hogy egyenletesen eloszoljanak benne.

10. Rozsdamentes zöldségpároló edény

Ez sem csupán zöldségpárolásra alkalmas: főzhetsz benne ázsiai gombócokat vagy tofukockákat is, méghozzá úgy, hogy azok nem veszítik el az alakjukat. Ja, és zsírmentesek maradnak!

11. Műanyag kávétölcsér

Készíts magadnak egészséges jégkrémet! Töltsd meg a kávétölcsért natúr joghurttal és gyümölcsökkel, és tedd a fagyasztóba. Finomabb, mint a bolti fagyi.

12. Sütőpapír

Nem, most nem sütisütésre biztatunk: inkább vágj vékony szeletekre halat, csirkemellet vagy sovány vörös húst, tegyél a közepébe zöldségeket (kis batyukat csinálj), és sütőpapírra helyezve rakd a sütőbe – máris kész az ínycsiklandó és egészséges vacsora.

13. Mini daráló

Tegyél teljes kiőrlésű kenyérdarabokat vagy rozskekszet a darálóba, aztán a kapott morzsákat keverd össze mézzel vagy gyümölccsel…mmm, istenien hangzik, nem?

14. Kukta

Áztass be szárazbabot néhány órára, majd éjszakára tedd a kuktába. Reggelre éppen megfelelő nagyságúra és puhaságúra fő, és ami a lényeg, megmaradnak benne az értékes rostanyagok.

15. Kicsi tányér, nagy tányér

Miért jók a kicsi tányérok? Mert kevesebb étel fér rájuk, viszont az adagok nagyobbnak tűnnek. A salátástányérok is jók erre a célra, de még a csészék és poharak is. Egy közepes pohárnyi étel pl. nem több 400 kalóriánál.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X