Főoldal > DIÉTA > Receptek a 4 legtutibb diétához

Receptek a 4 legtutibb diétához

diétarecept
0

Írta: and

Harcosok étrendjeCurry-s csirke fűszeres-paradicsomos szószban Hozzávalók: egy fél csirkemellfilé (vá

Harcosok étrendje
Curry-s csirke fűszeres-paradicsomos szószban

Hozzávalók: egy fél csirkemellfilé (vágd közepes nagyságú csíkokra), 1 doboz paradicsomkonzerv (egész paradicsom is lehet), 2 db csirkés húsleveskocka (keverd el 2 dl meleg vízben), 3 gerezd fokhagyma, egy fél (kicsi) hagyma, 1 babérlevél, 1 tk. Currypor, 1 tk. Kurkuma, 1 tk. szárított petrezselyem, 1 kk. Bazsalikom, 1 kk. oregánó, 1 kk kömény, 1 kk koriander, só és bors az ízesítéshez.

Elkészítés: Mosd meg a csirkét. Az összes hozzávalót keverd el egy tálban, aztán tedd bele a csirkét, fedd le, és hagyd egy éjszakán át pácolódni a hűtőben. Aztán tedd tűzálló edénybe, és előmelegített sütőben, 250º-on süsd kb. 60 percig. Párolt vagy grillezett répát, cukkinit vagy brokkolit ajánlunk mellé.

chjicken2.jpg ()Mediterrán diéta
Mediterrán csirkesaláta

Hozzávalók: 1 db kicsi csirkemell (15-20 csíkocskára vágva), 18 db koktélparadicsom (félbe vágva), 1 közepes cukkini megmosva (15-20 darabba vágva), 1 nagy zöldpaprika (15-20 szeletre vágva), 1 fej kicsi lilahagyma felvágva, 3 ek. balzsamecet, 1 ek. dijoni mustár, 4 ek. extra szűz olívaolaj, pirítóskockák (15-20 db) teljes kiőrlésű kenyérből, 10 db fehér mustárlevél megmosva, 2 db babérlevél, 3-4 kanál párolt csicseriborsó.

Elkészítés: A csirkemellcsíkokat süsd meg grillen olívaolajjal meglocsolva, és tedd félre. A paradicsmot, a cukkinit, a paprikát, a csicseriborsót és a hagymát keverd össze a dijoni mustárral és az olívaolajjal, majd forgasd meg olívaolajjal kikent serpenyőben, hogy szépen megpiruljon. A kenyérszeleteket tetszőleges fűszerekkel szintén pirítsd meg grillen, majd egy nagy tálban keverd össze az egészet, add hozzá a babérlevelet és a mustárleveleket, és locsold meg a balzsamecetttel.

New York Diéta
Humuszfasírt

Hozzávalók: 35 dkg humusz, 2 szelet fekete kenyér (teljes kiőrlésű), 2 tojás, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, zsemlemorzsa, olaj, só, bors, 1 csésze petrezselyem, 1 db babérlevél.

Elkészítés: A humuszt áztasd hideg vízben egy éjszakán keresztül. Aztán friss vízben tedd fel főni, dobd mellé az egyik megtisztított hagymát és a babérlevelet. Amikor félig megpuhult, tetszés szerint sózd, majd ha teljesen megfőtt, daráld le. A kenyeret áztasd vízbe, nyomkodd ki, a humuszkrémet pedig keverd össze a tojással, a kenyérrel, a lereszelt hagymával és a zúzott fokhagymával. Ízesítsd sóval, borssal és petrezselyemmel, majd gyúrj belőle kicsi gombócokat, és süsd ki őket. Párolt vagy grillezett zöldségekkel, illetve barnarizzsel tálald.

Perricone diéta
Thai kókuszos csirkeleves

Hozzávalók: 1 nagy fej hagyma (összevágva), 1 tk. kókuszolaj, 2 tk. friss citromlé, 2 tk. gyömbér (összevágva), 2 tk. chilipaprika, 3 tk. kókuszaroma, 2 kanál kókusztej, egy fél csirkemellfilé (kockákra vágva).

Elkészítés: A kókuszolajban pirítsd meg a vöröshagymát, amíg üveges nem lesz. Add hozzá a citromlevet, a gyömbért, a chilipaprikát és a kókuszaromát, és dolgozd jól össze. Öntsd bele a kókusztejet, és főzd, amíg a hozzávalók jól össze nem érnek, majd tedd bele a csirkemellkockákat, és főzd, amíg meg nem puhul. Petrezselyemmel díszítve tálald.

Fotó: Profimedia – Red Dot, Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X