Főoldal > DIÉTA > Böjtöljön okosan, válassza társul a Sprint Naturát! (x)

Böjtöljön okosan, válassza társul a Sprint Naturát! (x)

0

Írta:

A közelgő húsvéti időszakra már javában folyik a készülődés. Idén február 13-&aacute

agrosprint_natura-kampany_wellnesscafe_500x500_01.jpg ()A közelgő húsvéti időszakra már javában folyik a készülődés. Idén február 13-ára esett Hamvazószerda, a húsvét előtti nagyböjt kezdete, amikortól a fehérjemegvonás miatt különösen fontossá válik a vitamindús zöldségek, gyümölcsök fogyasztása.

Az egyik legszebb, legfontosabb vallási ünnepünk, a húsvét közeledte, egyben a böjtölés kezdetét is jelenti: aki ezt a szokást, azaz a húsmentes étkezést – ha csak egy-két napon át is – betartja, annak kerülnie kell az állati eredetű zsiradékok, a tej és tojásfogyasztást is.

Méregtelenítés alatt is kell a vitamin!

A negyvennapos böjt, hat héttel Húsvét előtt kezdődik Húshagyó kedden, és (másnap) Hamvazó szerdától Húsvét vasárnapig tart. A Nagyböjt szokása vallási, és egészségügyi okok miatt alakult ki, egyrészt önfegyelemre és lemondásra tanít, másrészt gyógyítja a szervezetünket.

És habár áldásos, méregtelenítő hatása jót is tehet nekünk, hiszen mi magunk is “megújulhatunk” a tavasz beköszöntével, azért emellett arra is oda kell figyelnünk, hogy a megfelelő vitaminmennyiséghez ebben az időszakban is hozzájussunk. Erre kínál jó alternatívát a Sprint, illetve Sprint Natura gyorsfagyasztott zöldség-gyümölcs termékcsalád, hiszen ezek az élelmiszerek az év bármely időszakában elérhetőek.

agrosprint_natura-kampany_wellnesscafe_500x500_02.jpg ()

A Sprint Naturával a böjtölés hetei is könnyebbek

A Sprint Natura mirelitzöldségek azért lehetnek jó választások ebben az évszakban, mert bizony a hazai időjárás csalókasága miatt, idén még március végén, április elején is számolnunk kell hideggel, néhol faggyal. Ekkor még nem találhatóak meg a piacokon, üzletekben a friss zöldségek, ám az ezekben található tápanyagokra az ünnepi böjt miatt ilyenkor különösen nagy szükségünk van. A Sprint Natura mirelitzöldségek fogyasztása egészséges, mert semmilyen tartósítószert nem tartalmaznak. Ezeknél a termékeknél kizárólag hőelvonással állítjuk meg a romlási folyamatokat. Emiatt nem beszélhetünk vitamin-, rost- vagy ásványi anyag veszteségről, vagy legalábbis nagyon csekély mértékűről, így minden fontos tápanyaghoz hozzájuthatunk, ezáltal pedig a húsvéti böjtölés hetei alatt sem betegszünk meg, és nem gyengül le a szervezetünk.

agrosprint_natura-kampany_wellnesscafe_500x500_03.jpg ()Tippek nagyböjt idejére

1. A böjtölés egyik alapszabálya, hogy ezekben a hetekben ajánlott a fokozottabb folyadékfogyasztás. Napi 2-3 liter vizet igyunk, így megőrizhető szervezetünk egyensúlya.

2. Krónikus betegségekben szenvedőknek, terhesség vagy szoptatás alatt nem szabad böjtbe kezdeni! Ha mégis, javasolt előtte az alapos orvosi konzultáció.

3. Csak mértékletesen a húsvéti finomságokkal! A húsmegvonás után nem szabad hirtelen, egyszerre túl sok zsírral, koleszterinnel terhelni a szervezetet, márpedig a sonka, a kalács mind igazi energiabombák, és ezekhez ne szénhidrát-dús sült burgonyát, rizst vagy fehér kenyeret fogyasszunk, hanem próbáljunk ki egy lengyel népi szokást, kínáljunk hideg babsalátát a húshoz!

További információk!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X