Főoldal > DIÉTA > Tanulj tőle! 13 kilós fogyás szemléletváltással

Tanulj tőle! 13 kilós fogyás szemléletváltással

edzésfogyásgasztro
0

Írta: and

Előtte: 72 kgUtána: 59 kgKor: 27 évMagasság: 167 cmFoglalkozás: biztosítási szakember Siker tipp: „

Előtte: 72 kg
Utána: 59 kg
Kor: 27 év
Magasság: 167 cm
Foglalkozás: biztosítási szakember

Siker tipp: „Felejtsd el a tévénézést! Csak hátráltat a céljaid elérésében.”

Korábban Whitney Carlson kényelmetlenül érezte magát, amikor reggelente szembesülnie kellett a tükörképével. Fáradt szemekkel meséli: „Büszke vagyok magamra, amiért tegnap késő este még elmentem edzeni, és arra is, hogy egészségeset vacsoráztam.” A pozitív nyilatkozatot így folytatja önmagáról: „Szeretem, hogy erősnek érzem magam, és végre elmondhatom azt is, hogy szeretem önmagam!”

Korábbi, 72 kilós énje, olyan félénk volt, hogy nem mert egyedül elmenni egy étterembe. Kihívásnak érezte, hogy beálljon a fitt nők táborába, azonban fogyásával kommunikációja is jelentősen megváltozott. Megerősödött az önbecsülése, és olyan nővé vált, aki félig telinek látja a poharat és nem üresnek. „Rájöttem, hogyha valamit sokszor hallunk, abban elkezdünk hinni. Így amikor elkezdtem magamra másként gondolni, azzal valójában megváltoztattam az életem”- állítja. 

whitney2.jpg ()A kőkemény munka és a kitartás eredményt hoz

Sose volt a terv része, hogy vékony lánnyá váljon. „Erős és egészséges akartam lenni, nem csontsovány. Azt akartam elérni, hogyha az emberek rám néznek, akkor azt gondolják, hogy sokat foglalkozom a testemmel. Lássák, hogy rendszeresen edzem, és ne azt gondolják rólam, hogy sosem eszem.”

Erős elhatározása minden egyes gyakorlat elvégzésekor motiválta, még azokon a napokon is, amikor úgy érezte, nincs elég ereje. „Emlékszem, milyen nehéz volt, amikor befejeztem a padon végzett ugrásokat (felugrassz a padra, majd leugrasz, guggolsz és megismétled a gyakorlatsort) és az egyik barátnőm azt mondta: úgy akarod abbahagyni, hogy azt érzed, csinálhattál volna többet is? Ezután visszatértem a gyakorlathoz, és addig folytattam, amíg csak bírtam szusszal.” Ha van bármi, ami jobban motiválta, mint saját pozitív mantrái, az a választás volt, hogy mindennel inkább megbirkózik, minthogy feladja.”

A büszkeséghez vezető út

Azon a bizonyos reggelen, amikor kérésünkre belenézett a tükörbe, még mindig nem egy vékony lányt látott, hanem egy olyat, aki a zsír helyett izmot épített, egészséges étkezésre váltott, és Jamie Eason online edzésprogramja segítségével majdnem 15 kilót fogyott. Egy olyan nő néz rá vissza a tükörből, aki büszke önmagára, valahányszor csak megcsinál egy sorozat fekvőtámaszt, vagy amikor felkapja a hátizsákot, és elmegy hegyet mászni a férjével. A félig tele pohárral természetesen nincs út másfelé, csak felfele.

Kedvenc recept: diétás golyócskák

Hogy megelőzze az édesség utáni kínzó vágyat, Whitney gyorsan összekeveri az alábbi sütit, bedobja a mélyhűtőbe, és előveszi, amikor hirtelen rátör a nassolhatnék.

cookie.jpg ()Hozzávalók:

fél csésze zabpehely
fél csésze természetes, nem édesített mogyoróvaj
2 teáskanál vanília kivonat
két kocka étcsokoládé
1 evőkanál méz
negyedcsészényi tojásfehérje
1 evőkanál édesítetlen mandulatej

Elkészítése:

Dolgozd össze keverőgép segítségével a hozzávalókat. A tésztából formázz kis golyókat, és tedd sütőpapírral kibélelt tányérra (hogy ne ragadjon rá). Rakd mélyhűtőbe legalább egy órára. Szerintem a legfinomabb két óra hűtés után!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X