Mínusz 5 kg egy hét alatt! Talán az utolsó kellemes, késő nyári hétvége köszönt r&
Talán az utolsó kellemes, késő nyári hétvége köszönt ránk. Használjátok ki a szép időt!
Amikor piknikre csomagolunk, nehéz mindenkihez alkalmazkodni, főleg ha van a csapatban diétázó vagy gluténérzékeny. A következő ételek elkészítésével azonban nekik is tudsz kedvezni.
Fehér bab mártogatós
Gluténmentes keksszel vagy friss zöldségekkel mindenki szabadon mártogathat ebből a zsírszegény finomságból.
Hozzávalók:
1 konzerv leöblített és lecsepegtetett fehér bab
2 gerezd fokhagyma
1 ek. olívaolaj
3 ek. natúr görög joghurt
¼ csésze friss kapor
3 ek. friss citromlé
só és bors ízlés szerint
friss kaporágak a díszítéshez
Elkészítés:
A kaporágakon kívül turmixolj össze minden hozzávalót, amíg teljesen sima keveréket nem kapsz. Tedd kis éthordó dobozba, és díszítsd a tetejét a friss kaporral. Kitűnő előétel lesz belőle.
Csicseriborsós salátatekercs
Ki mondta, hogy finom szendvicset csak kenyérből lehet készíteni? A gluténmentes változat még sokkal gazdagabb is lehet, igazi főételnek való fogás.
Hozzávalók:
1 konzerv leöblített és lecsepegtetett bab
½ magtalanított alma apróra vágva
¼ csésze apróra vágott zeller
¼ csésze aprított pekándió
2 ek. kapor mártás
2 ek. aprított vörös hagyma
2 ek. apróra vágott friss kapor
2 ek. friss citromlé
1 tk. tengeri moszat granulátum
őrölt fekete bors ízlés szerint
saláta a tekercseléshez
Elkészítés:
Tedd a babot turmixgépbe, majd alaposan keverd össze. Kanalazd át egy közepes tálba, majd add hozzá a többi hozzávalót. Addig kavard, amíg jól kenhetővé nem válik. Alaposan hűtsd le, hogy jól összeérjenek az ízek. Néhány óra múlva már adagolhatod is a tölteléket nagy salátalevelekre. Tekerd össze őket vagy hajtogasd háromszögletűre, mint a palacsintát.
Mandulás kókuszos macaron
Nincs piknik igazi desszert nélkül. A gluténmentes macaron kevés összetevőből áll, és nagyon könnyű elkészíteni.
Hozzávalók:
2/3 csésze cukor
2 tojásfehérje
2 csésze cukrozatlan kókuszreszelék
½ csésze egész mandula
1 teáskanál tiszta vanília kivonat
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Bélelj ki egy nagy tepsit sütőpapírral. Daráld le a mandulát, majd add hozzá a kókuszreszeléket, a vaníliát, a tojásfehérjét és a cukrot. Kanállal adagolj a keverékből 16-ot (1 halom kb. 2 ek.) sütőpapírra, mindegyik legyen legalább 2 ujjnyira egymástól. Süsd a macaronokat kb. 15 percig, amíg aranybarnák nem lesznek. 5 percig hagyd hűlni, mielőtt dobozkába pakolnád őket.
Fotó: Pinterest