Főoldal > DIÉTA > Gluténmentes receptek hétvégi piknikre

Gluténmentes receptek hétvégi piknikre

diétafogyásgasztrotáplálkozás
0

Írta: and

Mínusz 5 kg egy hét alatt! Talán az utolsó kellemes, késő nyári hétvége köszönt r&

Mínusz 5 kg egy hét alatt!

Talán az utolsó kellemes, késő nyári hétvége köszönt ránk. Használjátok ki a szép időt!

Amikor piknikre csomagolunk, nehéz mindenkihez alkalmazkodni, főleg ha van a csapatban diétázó vagy gluténérzékeny. A következő ételek elkészítésével azonban nekik is tudsz kedvezni.

Fehér bab mártogatós

Gluténmentes keksszel vagy friss zöldségekkel mindenki szabadon mártogathat ebből a zsírszegény finomságból.

Hozzávalók:

1 konzerv leöblített és lecsepegtetett fehér bab
2 gerezd fokhagyma
1 ek. olívaolaj
3 ek. natúr görög joghurt
¼ csésze friss kapor
3 ek. friss citromlé
só és bors ízlés szerint
friss kaporágak a díszítéshez

Elkészítés:

A kaporágakon kívül turmixolj össze minden hozzávalót, amíg teljesen sima keveréket nem kapsz. Tedd kis éthordó dobozba, és díszítsd a tetejét a friss kaporral. Kitűnő előétel lesz belőle.

Csicseriborsós salátatekercs

Ki mondta, hogy finom szendvicset csak kenyérből lehet készíteni? A gluténmentes változat még sokkal gazdagabb is lehet, igazi főételnek való fogás.

Hozzávalók:

1 konzerv leöblített és lecsepegtetett bab
½ magtalanított alma apróra vágva
¼ csésze apróra vágott zeller
¼ csésze aprított pekándió
2 ek. kapor mártás
2 ek. aprított vörös hagyma
2 ek. apróra vágott friss kapor
2 ek. friss citromlé
1 tk. tengeri moszat granulátum
őrölt fekete bors ízlés szerint
saláta a tekercseléshez

piknik2.jpg ()Elkészítés:

Tedd a babot turmixgépbe, majd alaposan keverd össze. Kanalazd át egy közepes tálba, majd add hozzá a többi hozzávalót. Addig kavard, amíg jól kenhetővé nem válik. Alaposan hűtsd le, hogy jól összeérjenek az ízek. Néhány óra múlva már adagolhatod is a tölteléket nagy salátalevelekre. Tekerd össze őket vagy hajtogasd háromszögletűre, mint a palacsintát.

Mandulás kókuszos macaron

Nincs piknik igazi desszert nélkül. A gluténmentes macaron kevés összetevőből áll, és nagyon könnyű elkészíteni.

Hozzávalók:

2/3 csésze cukor
2 tojásfehérje
2 csésze cukrozatlan kókuszreszelék
½ csésze egész mandula
1 teáskanál tiszta vanília kivonat

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Bélelj ki egy nagy tepsit sütőpapírral. Daráld le a mandulát, majd add hozzá a kókuszreszeléket, a vaníliát, a tojásfehérjét és a cukrot. Kanállal adagolj a keverékből 16-ot (1 halom kb. 2 ek.) sütőpapírra, mindegyik legyen legalább 2 ujjnyira egymástól. Süsd a macaronokat kb. 15 percig, amíg aranybarnák nem lesznek. 5 percig hagyd hűlni, mielőtt dobozkába pakolnád őket.

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X