Mínusz 5 kg egy hét alatt! A következő finomságokkal büntetlenül kényeztetheted az ízlelőbimbó
A következő finomságokkal büntetlenül kényeztetheted az ízlelőbimbóidat két főétkezés között. Akár sósra vágysz, akár édesre.
Adagonként: 105 kcal, 2 g zsír
Ez a krémes finomság annyira szuper, hogy el sem fogod hinni, hogy nem igazi fagyi!
Hozzávalók:
2 lefagyasztott érett, de nem túl pépes banán szeletelve
2 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés:
A fagyasztott banánszeleteket tedd turmixgépbe, és keverd 2-3 percig. Add hozzá a vanília kivonatot, majd mixeld további néhány percig. Ezután kanalazd ki poharakba. Ha nem diétázol, leöntheted csokisziruppal, kakaóporral, de dúsíthatod friss gyümölcsdarabokkal is.
Fűszeres zöldborsós guacamole (4 adag)
Adagonként (1/2 csésze): 110 kcal, 6,3 g zsír, 5,3 g rost, 6,8 g fehérje
Nagyon finom partiétel ez a mártogatós, tálald friss, ropogós szeletelt zöldségekkel. Tippünk: paprika, sárgarépa, zeller, uborka.
Hozzávalók:
1 közepes érett avokádó
1 csésze fagyasztott héjatlan zöldborsó
2 gerezd fokhagyma
1 kimagozott jalapeno paprika
1 lime leve
2 ek. friss koriander levél
1 tk. chili por
½ tk. tengeri só
1 tk. fekete bors
Elkészítés:
Egy közepes serpenyőben pirítsd meg a fagyasztott zöldborsót 4-5 percig, amíg fényes zöld nem lesz. Ezután tedd félre hűlni. Közben turmixold össze a fokhagymát, a koriandert, a jalapenot és a lime levét. Ha elkészült, add hozzá a lehűlt zöldborsót és az avokádó belsejét, majd keverj rajta egy utolsót. Tedd be pár órára a hűtőbe, majd tálald friss zöldségekkel.
Sült szőlő (6 adag)
Adagonként (2 pirítós tetején): 183 kcal, 13,7 g cukor, 9,3 g zsír, 21,4 g szénhidrát, 5,2 g fehérje
Hozzávalók:
A szőlő önmagában is nagyon frissítő nassolnivaló, de ha szeretnéd felturbózni egy kicsit, próbáld ki a sült változatát. Mennyei desszert lesz belőle!
Hozzávalók:
fél kg magtalan szőlő
2 ek. olívaolaj
1 csipet só
3-5 szál kakukkfű
¼ csésze aprított mogyoró
¾ csésze ricotta sajt
¾ ek. narancsvirág víz
1 tk. narancsvirág méz
1,5 tk. vanília
12 szelet pirítós
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. A szőlőszemeket a mogyoróval együtt szórd be egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, a tetején véletlenszerűen helyezd el a kakukkfű ágakat, majd egyenletesen szitáld rájuk az olívaolajat, hogy mindenre jusson. Kb. 15-20 percig süsd a sütőben, amíg a színe megváltozik, és egy picit ráncosabb nem lesz. Ezután vedd le a kakukkfű ágakat. Amíg a szőlő hűl, egy közepes méretű tálban keverd össze a sajtot, a narancsvirág vizet, a mézet és a vaníliát. Ezt a keveréket kenheted a pirítósra, tegyél rá pár szem mogyorós sült szőlőt, és már tálalhatod is!
Fotó: Profimedia – Red Dot