Főoldal > DIÉTA > Három kényeztető őszi recept

Három kényeztető őszi recept

fogyókúraőszirecept
0

Írta:

Rozmaringos fasírtgolyók Hozzávalók: ½ kg darált sertés- és marhahús vegyesenbeá

Rozmaringos fasírtgolyók

Hozzávalók:

½ kg darált sertés- és marhahús vegyesen
beáztatott és kinyomkodott zsömle
1 tojás
1 apróra vágott vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 gally friss rozmaring

bors
olaj a sütéshez

A rozmaringleveleket megmossuk és felaprítjuk. A húst összekeverjük a megdinsztelt hagymával, kipréselt fokhagymával, majd hozzáadjuk a beáztatott zsömlét, a tojást és a fűszereket. Vizes kézzel apró golyókat formázunk a húsmasszából és forró olajban kisütjük.

Wellness Cafe tipp: ha csak valami igazán gyorsat dobnál össze vacsira, próbáld ki a konyhakész MIRELITE gyorsfagyasztott húspogácsát, mely rendkívül ízletes!

Pesztós csigák

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta
1 tojássárgája
10 dkg frissen reszelt parmezán vagy pecorino sajt
15 dkg pesztó medvehagymából, bazsalikomból vagy olajban eltett szárított paradicsomból (pesto rosso)

Elkészítés:

A leveles tésztát kiterítjük, megkenjük a pesztóval, megszórjuk sajttal, feltekerjük, és bekenjük tojássárgájával. Hűtőben pihentetjük fél órát, majd kb. 1 cm-es csigákra vágjuk. Előmelegített sütőben, 200 fokon mintegy tíz percig sütjük. A sütőből kivéve, konyhai papírtörlőre helyezve felitathatjuk a felesleges zsiradékot.

krumpli2.jpg ()Színes krumplisaláta

Hozzávalók:

75 kg burgonya
4-5 db főtt cékla
2-3 db narancs
két marék rukkola saláta
olivaolaj

bors

Elkészítés:

Főzzük meg héjában a krumplit, majd ha kissé lehűlt, szedjük le a héját és kockázzuk fel apróra. Adjuk hozzá a szintén felkockázott főtt céklát és a két-három centis darabokra felaprított narancsgerezdeket. Sózzuk, borsozzuk, majd locsoljuk meg olivaolajjal és keverjük össze. Óvatosan forgassuk hozzá a megmosott és megszárított rukolaleveleket.

Fahéjas-szilvás pite

Hozzávalók:

30 dkg liszt
15 dkg vaj
15 +5 dkg cukor
4 tojás
1 csomag sütőpor
2 tk reszelt narancshéj
½ kg kimagozott, negyedelt fagyasztott szilva
1-2 tk fahéj

Elkészítés:

A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, végül a sütőporral elkevert lisztet és a reszelt narancshéjat. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a masszát, majd rádobjuk a lisztben megforgatott szilvát. Előmelegített sütőben 175 fokon, kb. 30 percig sütjük. A sütőből kivéve még forrón megszórjuk a cukorral elkevert fahéjjal.

Fotó: Profimedia – Red Dot; www.mirelitaruhaz.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X