Ha a rohanó hétköznapokban nincs sok időd saját magad gyúrni a gömböket, csak nyúlj be a fagyaszt&
Ha a rohanó hétköznapokban nincs sok időd saját magad gyúrni a gömböket, csak nyúlj be a fagyasztóba, vedd ki a gyorsfagyasztott gombócokat, és dobd be őket forró vízbe! Maximum 20 perc, és tálalhatod is a legfinomabb vacsorát, amiért az egész család rajongani fog!
Sárgabarackos gombóc
Ha nyári ízekre vágysz, válaszd a sárgabarackos gombócot! Miközben a prézlibe forgatod a finomságot, gondolj arra, hogyan a roskadoztak a gyümölcsfák az illatos, zamatos kajszitól a nyáron. Csak győzd kivárni, amíg kicsit kihűl!
Hozzávalók:
1 csomag MIRELITE Sárgabarackos gombóc
5 liter víz
egy kiskanál só
8 ek. zsemlemorzsa
1 ek. kristálycukor
2 ek. étolaj
ízlés szerint vaníliás cukor
Elkészítés:
Az enyhén sós vízben főzd ki a sárgabarackos gombócokat. Ez kb. 10-15 percig tart. Miután a gombócaid feljöttek a víz tetejére, még 1-2 percig hagyd főni őket. Eközben pirítsd meg a zsemlemorzsát az olajon. Amikor szép világosbarna lett, keverd hozzá a kristálycukrot. A megfőtt gombócokat hempergesd a prézlibe, majd tálald vaníliás cukorral meghintve.
Meggyes gombóc
Ha szereted a kicsit fanyar meggyet, neked találták ki a meggyes gombócot! Az isteni íze mellett az a legjobb benne, hogy csak a forró vízbe kell bedobnod, és még a kezedet sem fogja össze pirosra, mint nyáron, amikor a fáról szeded a meggyet.
Hozzávalók:
1 csomag MIRELITE Meggyes gombóc
5 liter víz
egy kiskanál só
8 ek. zsemlemorzsa
1 ek. kristálycukor
2 ek. étolaj
ízlés szerint vaníliás cukor vagy fahéjas cukor
Elkészítés:
Tedd fel a vizet a tűzhelyre, csippentsd bele a sót, majd forrás után mehetnek bele a meggyes gombócok is. Újraforrás után, 10-15 perc múlva, miután a gombócaid feljöttek a víz tetejére, és még 1-2 percig főni hagytad őket, mehetnek is a pirított zsemlemorzsába.
Ez úgy készül, hogy hevíted a zsemlemorzsát az olajon, majd amikor már világosbarna lett, add hozzá a kristálycukrot is.
A kész gombócokat hempergesd az aranyszínű morzsába, és már tálalhatod is vaníliás cukorral. Ha inkább a fahéjat szereted, keverd össze egy kis porcukorral, és ezzel szórd meg a kész gombócokat, nagyon jól illik a meggy zamatához!
Fotó: www.mirelitaruhaz.hu