Mínusz 5 kg egy hét alatt! Fantasztikus nyeremények egy kattintásra! Azt, hogy fűben-fában van orvosság,
Fantasztikus nyeremények egy kattintásra!
Azt, hogy fűben-fában van orvosság, rengetegszer hallottad már, de a mai tablettás világban hitted is, meg nem is. Pedig nem is olyan rossz dolog kimenni a piacra, hogy beszerezd az évszaknak megfelelő vitaminbombákat, amik segítségével természetes úton töltheted fel energiával, ásványi anyagokkal és vitaminokkal a szervezeted, felkészülve az ínségesebb, téli időszakra.
Gyümölcslevet, miért is?
Gyümölcslevet ne csak azért igyál, mert finom, hanem azért is, mert nagyszerű forrása a vitaminoknak, a káros szabad gyökök elleni antioxidánsoknak, sőt kutatások szerint még a daganatos betegségek megelőzésében is hatékony.
– A gyümölcsök magas rosttartalmuk miatt kiválóak az emésztés javítására.
– A gyümölcslevek ízét adó gyümölcssavak szintén segítik az anagcserét, és megkönnyítik az ásványi anyagok felvételét.
– A gyümölcsökben található többfajta vitamin közül az egyik legkiemelkedőbb a kalcium, mely az izmok és idegek működése miatt fontos, de szerepe van a csontok és fogak felépítésében is. A kálium ugyanakkor segít a sejtek tápanyagellátásában, míg a vas az oxigénszállítás miatt nélkülözhetetlen. A nikkel az öröklő anyagot stabilizálja, a jód megakadályozza a golyva kialakulását, az A-vitamin a látást javítja, míg a B-vitamin az immunrendszer erősítéséért felelős.
Idd magad szépre és egészségesre
Szerencsés helyre születtél, mert a világon talán nincs is más olyan ízű és zamatú gyümölcs arzenál, mint pont nálunk. Ne hagyd kárba veszni tehát az őszi paletta vitaminokban tobzódó gyümölcseit, amelyeket kiegészíthetsz a szintén könnyen, normál áron, szinte egész évben beszerezhető déli gyümölcsökkel is. Hogy tudatosan tudd őket fogyasztani, tőlünk most azt is megtudhatod, melyik mire jó.
– Almalé: sok káliumot, kalciumot és magnéziumot tartalmaz.
– Ribizlinektár: sok káliumot rejt, de magas savtartalma miatt vízzel hígítandó.
– Bodzalé: többek között káliumot, foszfort és B-vitamint tartalmaz.
– Cseresznyelé: a friss gyümölcs igen gazdag káliumban, kalciumban és karotinban.
– Sárgabaracklé: igazi karotinbomba, magas vitamin- és ásványianyag-tartalmáról ismert.
– Szőlőlé: rengeteg káliumot, kalciumot és foszfort tartalmaz.
– Körtelé: jó C-vitamin- és rézforrás, és regenerálja az antioxidáns E-vitamint. K-vitaminban is gazdag, így jó a csontritkulásra, de megakadályozza az érelmeszesedést is, segítve a szívbetegségek megelőzését.
– Narancslé: magas a C-vitamin, a kalcium- és magnézium tartalma.
– Grapefruitlé: egyetlen pohárnyi friss grapefruitlé a napi C-vitamin-szükséglet 90 százalékát fedezi.
– Banánlé: a kálium, a magnézium és a vas mellett B-vitaminban is gazdag.
– Ananászlé: rengeteg kalciumot, magnéziumot, jódot és vasat tartalmaz.
– Feketeribizli-nektár: bár ugyanolyan savanyú, mint a piros ribizli, még több kalciumot és C-vitamint rejt.
– Őszibarack-nektár: krémes állagú. A gyümölcsöt pürésítik, majd vízzel hígítják, de a gyümölcstartalma így is rendkívül magas.
– Multivitamin koktélok: almából és narancsból szokás készíteni, de keverhetünk hozzá banánt és szőlőt is. Íze még izgalmasabb és teljesebb, ha egzotikus gyümölcsöket (maracuja, papaya, mangó) is teszünk bele. Egy pohárnyi koktél a napi vitaminszükséglet harmadát fedezi. Nem véletlen tehát, hogy „mindenünk a gyümölcs!”
Fotó: Profimedia – Red Dot