Sültparadicsom leves grillezett sajt krutonnal Ez az egyszerű, finom leves jól fog esni ebédre vagy vacsorára, a komfortos &
Sültparadicsom leves grillezett sajt krutonnal
Ez az egyszerű, finom leves jól fog esni ebédre vagy vacsorára, a komfortos „tele a hasam” érzés biztosan nem marad el, és csak sokára fogsz újra megéhezni.
Ajánlott: tisztítókúra, magas rosttartalmú diéta, vegetáriánus étrend.
Hozzávalók:
A leveshez:
2,5 kg felezett paradicsom
só
bors
2 vöröshagyma felaprítva
6 gerezd reszelt fokhagyma
1/4 tk. őrölt pirospaprika
3 ek. olívaolaj
4 csésze apróra vágott bazsalikom
3-4 csésze víz
2 ek. balzsamecet
A krutonhoz:
2 szelet cheddar sajt
2 szelet teljes kiőrlésű kenyér
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Helyezzük el egy tepsiben a paradicsomokat, locsoljuk le 1 ek. olívaolajjal, ízesítsük sóval és borssal, majd süssük 45 percig.
2. Egy nagy fazékban a maradék olívaolajon süssük együtt 5 percig a hagymát, fokhagymát, zúzott pirospaprikát, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Adjuk hozzá a sült paradicsomot, a bazsalikomot, a vizet, és ha szükséges, további sót és borsot. Pürésítsük a keveréket merül mixerrel, ameddig sima elegyet nem kapunk. Ezután forraljuk fel, fedjük le, majd főzzük 15 percig.
3. Melegítsük elő újra a sütőt. Reszeljük a sajtot a kenyérre, majd tegyük egy sütőlapra, és 5 percig süssük, vagy ameddig a sajt el nem kezd buborékozni.
4. Csepegtessünk balzsamecetet a levesre, és tálaljuk a sajtos krutonnal a tetején.
Mit tartalmaz 1 adag?
210 kcal, 30 g szénhidrát, 8 g zsír, 9 g fehérje
Ropogós csirkefalatok
Ha szereted a gyorséttermi ízeket, de egészségesebbre vágysz, kóstold meg a ropogós csirkét mézes-mustáros mártással!
Ajánlott: tisztítókúra, alacsony szénhidráttartalmú diéta, gluténmentes diéta, paleo diéta
Hozzávalók:
A csirkefalatokhoz:
1/4 csésze zabkorpa
1/4 csésze búzacsíra
1 evőkanál durvára őrölt lenmag
1/4 csésze durvára őrölt mandula
1/2 tk. só
1/2 tk. fehér bors
1 csipet fokhagymapor
1/2 csésze víz
1 tojás fehérje enyhén felverve
1 kg kicsontozott , bőr nélküli csirkemell, ujjnyi nagyságú darabokra vágva
A mézes mustáros mártáshoz:
1,5 tk. méz
1 ek. dijoni mustár
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, és helyezzünk egy tepsibe sütőpapírt.
2. A száraz hozzávalókat tedd egy nagy zárható dobozba, majd jól rázd össze. Ezután a vizet és a tojást keverd össze egy közepes tálban.
3. Minden csirkefalatot helyezz a nedves keverékbe, majd mártsd be a szárazba. Ügyelj rá, hogy minden egyes darab gazdagon kapjon bevonatot. Helyezd őket a tepsibe, és süsd 10-15 percig, amíg aranyszínűek nem lesznek.
4. Keverd össze a mártás hozzávalóit egy tálba, és azonnal tálald!
Mit tartalmaz 1 adag?
100 kcal, 7 g szénhidrát, 3,5 g zsír, 12 g fehérje
Cukormentes banánkenyér
Süsd meg hétvégén, és tökéletes reggeli vagy uzsonna lehet egész héten!
Ajánlott: tisztítókúra, magas rosttartalmú diéta, vegetáriánus étrend
Hozzávalók:
3 érett banán
1/3 csésze olívaolaj + 1 tk. a sütéshez
2 tojás
1 tk. vanília kivonat
1/2 csésze víz
2 csésze teljes kiőrlésű liszt
1 tk. szódabikarbóna
1 tk. sütőpor
1/2 tk. fahéj
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra.
2. Kézi mixerrel krémesítsük a banán, az olaj, a tojás, a vanília keverékét a vízzel.
3. Egy külön tálba szitáld a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport és a fűszereket. Fokozatosan adjuk hozzá száraz keverékhez a nedves hozzávalókat, majd öntsük a tésztát enyhén olajozott és lisztezett kenyérformába. Süssük 45 percig. Szeletelés előtt teljesen hűtsük le.
Mit tartalmaz 1 adag?
246 kcal, 32 g szénhidrát, 12 g zsír, 6 g fehérje