Főoldal > DIÉTA > Mit esznek a bajnokok?

Mit esznek a bajnokok?

diétagasztrogluténteniszező
0

Írta:

Az Australian Open a Grand Slam-sorozatba tartozó tenisztorna, melyre minden év elején kerül sor az ausztráliai

Az Australian Open a Grand Slam-sorozatba tartozó tenisztorna, melyre minden év elején kerül sor az ausztráliai Melbourne-ben. Azok a sportolók, akik itt szerepelhetnek, már nagyon sokat letettek az asztalra, ám ehhez bizony az is szükséges, hogy nem mindig ehetik azt, amit megkívánnak. Az alábbiakban annak jártunk utána, kinek mi a kedvence, és mivel tartja formában magát.

Andy Murray például saját bevallása szerint a bajnokság idején napi 6000 kalóriát fogyaszt, melynek nagy részét sushi formájában veszi magához, amiből akár 50 adagot is képes megenni egy ültében. A skót játékos emellett a vörös húsokat, a tésztát és a rizst is kedveli, melyekből szintén nagy adagokat képes legyűrni, reggelire pedig leginkább joghurtot vagy mogyoróvajas süteményt szeret fogyasztani.

Novak Djokovic tartja az egyik legszigorúbb étrendet, ő ugyanis – miután kiderült, hogy gluténérzékeny – átállt a teljesen gluténmentes diétára. Reggelente első dolga meginni egy pohár szobahőmérsékletű vizet, ami az ősi kínai orvoslás szerint segíti az emésztést. Versenyek között szívesen fogyasztja édesanyja főztjét, aki jobbnál jobb finomságokkal kényezteti őt Szerbiában.

Sloane Stephens a curry-re esküszik, ám nem mindegy, hol eszi. Wimbledonban csakis a Rajdoot nevű étteremben hajlandó vacsorázni, mert szerinte ez az egyetlen olyan indiai étterem, ahol bármit kaphat, akár kókuszos naant vagy popadomot is, ha éppen ahhoz van kedve.

tenisz2.jpg ()Roger Federer a Toblerone és a lyukas sajtok hazájából, azaz Svájcból érkezett, és étrendje is olyan precízen van összeállítva, mint egy svájci óra. A teniszező odafigyel arra, hogy étrendje a versenyek előtt magas szénhidráttartalmú, ugyanakkor zsírban és rostokban szegény legyen, a meccsek után azonban visszafogja a szénhidrátfogyasztást és sovány fehérjékkel gyógyítja megfáradt izmait. Alkoholt egyáltalán nem fogyaszt, ellenben igyekszik nap tíz órát aludni.

Végezetül nézzük, mit kedvel az Egyesült Államok-beli Serena Williams. A teniszezőnő testvérével, Venusszal együtt egy időben vegetáriánus módon étkezett, ám versenyek előtt szüksége van egészséges mennyiségű húsra. Gyerekkora óta kedvence a mamája sült csirkéje rizzsel és szósszal, így ezt a mai napig szívesen fogyasztja, ám a versenyek alatt legtöbbször nem az anyukája, hanem a családi szakács főz rá. „Mérkőzések előtt nem igazán tudok enni, mivel nagyon ideges vagyok. Előző éjjel azért magamba erőltetek némi szénhidrátot, főleg, mivel tudom, hogy reggel képtelen leszek enni” – számol be étrendjéről Serena, majd hozzáteszi: „Természetesen a szénhidrát alatt nem tésztát kell érteni, inkább barna rizst eszem vagy quinoát”.

Forrás: Medipress.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X