Főoldal > DIÉTA > Hogyan őrzi meg a tej hosszú ideig a frissességét?

Hogyan őrzi meg a tej hosszú ideig a frissességét?

0

Írta:

Ismerjük meg a Tetra Pak csomagolást!

Tudta, hogy a  Tetra Pak csomagolás nagy mértékben hozzájárul a tej frissességének megőrzéséhez?  Ez a több rétegű csomagolás garantálja ugyanis, hogy a termék tökéletesen el legyen zárva a külvilágtól, ezáltal meggátolja a tej mikroorganizmusokkal történő megfertőződését, valamint fénnyel és levegővel való érintkezését. Ezt tudományos nyelven aszeptikus (fertőző anyagoktól mentes) technológiának is nevezik. Az aszeptikus technológia a XX. század forradalmi találmánya. Ezért a találmányért kapta meg a Tetra Pak 1989-ben az élelmiszeripari technológia területén az utóbbi ötven év legjelentősebb tudományos felfedezésének járó díját.

A Tetra Pak aszeptikus eljárásának segítségével a folyadékok akár 12 hónapig megtartják színüket, textúrájukat, természetes ízüket és tápértéküket tartósítószerek hozzáadása és hűtés nélkül. Az aszeptikus feldolgozás és csomagolás kombinációja csökkenti a hulladékot, költséghatékonnyá teszi a szállítást és a terméket fogyasztás-késszé változtatja, egyben lehetővé teszi a vásárlók számára azt is, hogy a távoli helyeken is hozzájuthassanak a kedvelt termékeikhez.

kep.jpg ()A Tetra Pak ezen túl a környezetvédelemre is jelentős hangsúlyt fektet, hiszen az általuk előállított kartoncsomagolások alapanyaga felelős erdőgazdálkodásból és egyéb ellenőrzött forrásból származik. Ezzel gondoskodik az erdő természetes jellegének megőrzéséről és természetes regenerációjáról. Ezt igazolja a legtöbb Tetra Pak csomagoláson megtalálhat FSC megjelölés.

Most már Ön is tudja, amikor egy Tolle tejdobozt tart a kezében, akkor a termék csomagolása nem csak a tej minőségét és frissességét garantálja, hanem a környezetvédelem területén is jelentős feladatot lát el. Legyen Ön is tudatos vásárló és vásároljon Tetra Pak jelzéssel ellátott Tolle tejet!

További információk!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X