Főoldal > DIÉTA > 8+1 érdekesség az otthon készített növényi tejekről

8+1 érdekesség az otthon készített növényi tejekről

italnövényi tejtejtejpótló
0

Írta:

Sokan egészségügyi megfontolásból, mások laktózérzékenység- vagy tejfehérje allergia miatt, ugyancsak mások pedig speciális étrendek követésének köszönhetően (pl. vegán, paeolit, bio) térnek át a hagyományos tej és tejtermékekről a szójatejre, rizstejre, zabtejre, kókusztejre, mandulatejre.

 A készen kapható változatok mellett most már otthon is elkészíthetőek ezek az italok a Vegan Star növényi tejkészítő gép segítségével.

Az otthon készített növényi tejek előnyei

1. Tápláló, vitaminokban és rostokban gazdag – a növényi eredetű italok vitaminokat, ásványi anyagokat, rostokat és számtalan, a szervezet számára fontos tápanyagokat tartalmaznak. A szójatej fehérje tartalma a húsokkal vetekszik, ráadásul B-vitaminban, kalciumban és folsavban gazdag.  A rizstej szintén magas fehérjetartalmáról ismert, ellenben szinte nulla zsírtartalommal rendelkezik. Az olajos magokból készült italok, mint a mandulatej vagy diótej esszenciális zsírsavakban és E-vitaminban gazdagok.

2. Mindig friss – az az ital, amit te készítesz, mindig friss szemben a boltok polcain található több hónap szavatossági idővel rendelkező növényi italokkal, valamint tartósítószert sem tartalmaz.  Ráadásul olyan finom, hogy garantáltan elfogy 2 nap alatt.

3. Adalékanyagmentes – a saját italaid csak természetes összetevőkből készülnek: a kiválasztott alapanyagon (pl. mandula, zab, kókusz, rizs) és vízen kívül semmi más nem kell hozzá! Ennek megfelelően nem tartalmaznak a szervezetet terhelő állomány javítókat, tartósítószert, színezékeket és ízfokozókat.

novenyitej2.jpg ()

4. Pont olyan, ahogy Te szereted –  a te italod abból készül, amit te szeretsz és úgy ízesíted ahogy neked tetszik. Natúr ízek kedvelői fogyaszthatnak natúr rizstejet, az ínyencek készíthetnek pirított dióval és mézzel dúsított változatot. A lehetőségeknek csak a képzeleted szab határt!

5. Személyre szabható – Laktózérzékeny vagy? Esetleg diabéteszed van? Candida vagy PCO diétát követsz? Fogyókúrázol, méregtelenítesz vagy kondizol? Netán vegetáriánus vagy, és csak nyers ételeket fogyasztasz? Saját növényi tejeidet változatosan készítheted el (megfelelően dúsítva vagy az alapanyagok kombinálásával), úgy hogy az támogassa az étrendedet és az egészségedet.

6. Természetesebb – a magad által készített ital egészen más ízű. Nem esik át hőkezelésen, pasztőrözésen, nem tartalmaz adalékanyagokat és ízfokozókat, ezért íze és állaga leginkább hasonlít ahhoz, ahogy az adott alapanyag a természetben előfordul.

7. Azonnal kész van – saját italod akár percek alatt kész van. A Vegan Star növényitej készítőgép segítségével akár 7 perc alatt elkészülhet italod. Nincs más dolgod, mint bekészíteni az összetevőket, aztán élvezni az egészséges és finom tejeket!

8. Gazdaságosabb – összehasonlítva a boltban kapható 600-800 Ft-os liter árakkal szemben a az otthon készített ital jelentősen olcsóbb. Egy natúr rizsital kb. 100 Ft-ból készül el. Megéri beszerezned egy Vegan Start, mely rendszeres használat mellett kb. 5-6 hónap alatt megtérül, nem is beszélve az egészségügyi hatásokról.

novenyitej3.jpg ()

A Vegan Star növényi tejkészítő gép segítségével könnyen és gyorsan elkészítető otthon a szójatej, rizstej, gabona és magtejek. A készülék nemcsak kiváló minőségű anyagokból készül (rozsdamentes acélház és kések, BPA mentes bevonat), de használata biztonságos és egyszerű. A készülék 5 könnyen használható programjának egyike a BIO program, mely maximum 70 fokig melegíti fel az italt, ezáltal az italok még egészségesebbek lehetnek, hiszen több vitamint, és más értékes összetevőt tartalmaznak. A gép ezen kívül alkalmas krémlevesek, gyümölcsös shake-ek és turmixok, valamint bio bébiételek és kásák főzésére is. Haladók a készülék segítségével tofut is készíthetnek otthon.

Forrás: Veganstar.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X