Főoldal > DIÉTA > Brutális diéták, amiket kerülj!

Brutális diéták, amiket kerülj!

banánbébiételdiétaféreg
0

Írta:

Főleg igaz ez, ha valamelyik módszert a „könnyű” szóval jellemeznek. Az elmúlt években egyre-másra jelentek meg és váltak divatossá eszement módszerek, de ezektől óva intünk mindenkit, mert volt amelyik halálos áldozatokat is követelt.

 

Bébiétel diéta

Természetesen Hollywood-ból ered, a hírességek egyik kedvence, többek között Reese Witherspoon, Jennifer Aniston és Madonna is próbálta állítólag.
Leginkább azért lehet vonzó ez a módszer, mert a bébiételek köztudottan nem tartalmaznak mesterséges adalékanyagokat, tartósítószert, és fedezik egy baba vitamin és ásványi anyag igényét. És pont ez a lényeg is! Egy pár kilós babának elég tápanyag, de nem egy felnőtt embernek, ami miatt könnyen lebetegedhetsz, alultáplálttá válhatsz.

Utolsó esély diéta

Ezt a módszert Dr. Robert Linn találta ki a 70-es években, és arról szól, hogy egy Prolinn nevű protein folyadékon kívül semmit nem ettek az emberek. Ez a Prolinn olyan nyalánkságokból állt, mint elő-emésztett állati bőr, inak, vágóhidak melléktermékei ízesítve édesítőszerrel és mesterséges aromákkal. Nyami! Természetesen a módszer megbukott, és nem csak a hozzávalók népszerűtlensége miatt, hanem mert halálos áldozatokat is követelt.

Féregdiéta

Elavultnak tűnhet, pedig ez az őrület igenis virágzik keleten, Hong Kong-ban, ahol az elhízás egyre kardinálisabb probléma. Nagyjából arról van szó, hogy le kell nyelni pár erre tenyésztett bélférget, amelyek megeszik, amit a gyomrodban találnak, meggátolva így zsírok és kalóriák felszívódását. A módszer valóban hatékony. A férgek maguktól fejlődnek, az evés mennyiségét sem kell csökkenteni, és az eredmény sem várat sokáig magára. A probléma a féreg kiirtásában rejlik, ami igen körülményes és kellemetlen. Ráadásul az élősködő rengeteg betegséget okozhat, amíg a szervezetben van.

brutaldieta2.jpg ()

Banán diéta

Ez bizony a japánoktól ered, és a diéta lényege, hogy a napot egy nyers banánnal, valamint egy pohár szobahőmérsékletű vízzel kell kezdeni – ez igazi bélfal-pucoló. A nap hátralevő részében édességen kívül bármit lehet fogyasztani. Ez azért önmagában sem rossz fogyókúra. Viszont tilos a desszert, az alkohol, és este 8 előtt kell vacsorázni. Hátrányai: hamar megunod a banánt, másrészt a székrekedés végett – amit a banán okoz – lassabban megy a fogyás is.

Ételdoboz diéta

Ezt egy edző találta ki az angoloknál, és rém egyszerű: vegyél egy uzsonnás dobozt, tömd meg zöldséggel, proteinnel és minden egészséges dologgal, és azon élj egész nap! Okos ötlet, mivel amúgy is mindenki azt hajtogatja, hogy csak egészségeset egyél egész nap, de ugyan kérlek, ki bírja ki, hogy egész nap egy doboznyi ételt egyen sok napon keresztül? Ha valaki már próbálta, és kibírta, jelentkezzen!

HCG diéta

A napi ötszáz kalóriát engedélyező HCG-diéta alapja egy, az 1950-es években – a termékenységért is felelős hormon kimutatásán nyugszik, melyről megállapították, hogy képes jelentősen csökkenteni az étvágyat. A HCG-diéta az éhezést kombinálja HCG-varázscseppekkel, melyet injekció útján kell a szervezetbe juttatni. Az egész azonban szemfényvesztés, a fogyás ugyanis nem a hormonnak, hanem a hozzá rendelt 500 kalóriás diétának köszönhető. Egyébként is 1000 kalória alatti diétát csak orvosi felügyelet mellett, nagyon indokolt esetben szabad végezni!

Master Cleanse diéta

Ez a módszer látványos és rendkívül csábító eredményeket ígér, többek közt azt, hogy napi akár 1 kilótól is megszabadulhatsz. Abból áll, hogy legalább 10 napig nem eszel, és inni is csak kizárólag cayenne-i borssal ízesített juharszirupos limonádét. Ezzel azonban annyit lehet elérni, hogy az éhezés miatt a szervezet raktározni kezd, lelassul az anyagcsere, emésztőrendszeri gondokat okoz és legyengíti az immunrendszert is.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X