A jövőben azoknak sem kell aggódniuk kedvenc mozzarellájuk miatt, akiknek gondot okoz a tejtermékek laktóztartalma.
A laktózmentes Szarvasi Mozzarella fogyasztásával a tejcukor érzékenyek is teljes biztonságban élvezhetik az eredeti mozzarellaízt, hiszen a termék laktóztartalma az előírásnak megfelelően kevesebb, mint 0,1g/100g. A Szarvasi Mozzarella Laktózmentes 100g-os és 100g-os mini változatban is kapható májustól a boltokban.
Próbáld ki ezt a fenséges receptet!
Epres-spárgás saláta laktózmentes mozzarellával
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók 4 személyre:
250 g spárga
250 g eper
2 csomag Szarvasi Mozzarella Laktózmentes 100 g
100 g madárbegy saláta
2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet vagy balzsamecet krém
só, bors
1, A spárgát jól tisztítsuk meg, majd vágjuk le a fás végeit, illetve ha szükséges, akkor egy zöldséghámozóval is tisztítsuk meg az alját pár cm magasságig. Ezután enyhén sós és cukrozott, forró vízben főzzük roppanósra 3-4 perc alatt. Majd azonnal hűtsük le jéghideg vízzel.
2, Az epret, a laktózmentes mozzarellákat és a spárgát daraboljuk fel.
3, Egy keverőtálba tegyük a spárgát, az epret és a laktózmentes mozzarellákat, majd keverjük össze az olívaolajjal és a balzsamecettel. Használhatunk egyéb gyümölcsecetet is, de az eper a balzsamecettel alkotja a legnagyszerűbb párost. Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd tálaljuk.