Főoldal > DIÉTA > Fogyás és izomépítés: így lesz bomba alakunk

Fogyás és izomépítés: így lesz bomba alakunk

bomba alakfehérjefogyásgasztroizomizomépítésprotein
0

Írta:

Nem elég csak diétázni vagy edzeni, teljes életmódváltás kell!

 

A bomba alakot egy-két kivételtől eltekintve nem ajándékba kapjuk, keményen meg kell dolgoznunk érte. De hogyan is vágjunk bele? Rossz úton járunk, ha attól várjuk a fogyást, hogy naponta csak egyszer-kétszer eszünk, az eredményes testformáláshoz naponta minimum ötször, de hat-nyolcszor is érdemes enni, persze csak olyan táplálékot, amit a szervezetünk teljes egészében hasznosítani tud.

shoni2.jpg ()Az étrend optimalizálása nélkül ne várjunk eredményt. Az étkezést össze kell hangolni az edzéssel, mozgás előtt egy órával érdemes enni egy keveset, körülbelül 200 kalóriát. Az edzés utáni étkezés is fontos, a szervezetnek energiára van szüksége a regeneráló folyamatokhoz. Pótoljuk az elvesztett folyadékot: leginkább szénsavmentes ásványvízzel vagy sportitallal.

Az csak rajtunk múlik, milyen táplálékkiegészítőket választunk a több száz elérhető termékek közül. Németh Sándor szerint arra azért figyeljünk, hogy megbízható, bevizsgált terméket vegyünk, amelyek mentesek mindenféle tiltott szerektől és megfelelnek az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) irányelveinek. Amennyiben csak az egyik legfontosabbat, a fehérjét igyekszünk táplálékkiegészítőkkel pótolni, máris könnyebb dolgunk lesz a napi öt-nyolcszori étkezéssel, és időt spórolunk. Könnyebb összerázni egy turmixot, mint elkészíteni egy sült húst. A fehérje számos funkciót ellát az izomépítő tulajdonságán kívül: védi az izomszövetet, energiaforrásként szolgál, ha nincs elérhető szénhidrát, részt vesz a hormonképzésben és a hormonszint fenntartásában, hozzájárul az immunrendszer működéséhez, és folyadékegyensúly fenntartásához.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X