Főoldal > DIÉTA > Méregteleníts és fogyj könnyedén!

Méregteleníts és fogyj könnyedén!

0

Írta:

Ha szeretsz főzni, de szeretnél fogyni és egészségesebb lenni, próbáld ki a következő tuti recepteket, amik segítenek ebben!

Bacik a bélben

Az egészséges szervezet természetes képessége, hogy ki tudja üríteni a mindennapos méreganyagokat, a vastagbél a szervezet méregtelenítési folyamatának legfontosabb szerve.

A szervezetben elszaporodott baktériumok különféle mérgeket bocsátanak ki, amelyek károsítják a bélfal sejtjeit, és bekerülve a vérkeringésbe különböző betegségeket okozhatnak. A megelőzés a legjobb gyógymód, amit szervezeted karbantartásával és a hiányzó elemek bevitelével elérhetsz. Erre különösen alkalmasak a csírák, melyeket nyersen, vagy készítmények formájában ehetsz.

Fogyassz kefirt a belek örömére!

Gondoltad volna, ha beleid jó állapotban vannak, az meglátszik bőrödön, hajadon és közérzeteden? A pro- és prebiotikumok segítik egymás kedvező hatásait, ezért táplálkozz úgy, hogy étrended mindkettőt tartalmazza. Az élőflórás – baktériumokat és gombákat tartalmazó – kefir jótékony hatásainak hátterében az emésztés segítése áll. A kefir több baktériumfajt tartalmaz, mint a joghurt, ezáltal még egészségesebb, így bátran ihatod, hogy óvd beleidet!

Fűszeres kefírital

A recepthez szükséges: 10 dkg zsázsa, 1 gerezd fokhagyma, 2,5 dl kefir, 1 dl tejszín, só, fehérbors, késhegynyi mustár.

A zsázsát válogasd ki, mosd meg, a leveleket csipked le a szárról, és a fokhagymagerezddel együtt vágd finomra őket. A kefirt és a tejszínt verd fel, keverd bele a zöldvagdalékot, és add hozzá a sót, fűszereket. Oszd kétfelé, és díszítsd zsázsalevelekkel.

Reggeli indító

1 dl kefirt keverj össze 1 dl céklalével, 1 kávéskanál vágott petrezselyemmel, 1 kávéskanál vágott snidlinggel, késhegynyi zelleres fűszersóval és fokhagymaporral. Hűtsd le, és idd minden reggel, hogy tisztuljanak a beleid.

meregtelen2.jpg ()

Méregteleníts almával!

Az alma hatékony immunerősítő gyümölcs, bőséges vitaminokban, ásványi anyagokban, rostjai pedig szervezeted salaktalanításában hatalmas szerepet kapnak. Ha sok almát rágcsálsz, megszűnhetnek bélpanaszaid, emésztési zavaraid, de testileg-lelkileg is felfrissülsz tőle, valamint erősítheted immunrendszeredet.

Az almakúrához kétóránkénti étkezés szükséges, legalább napi 3 liter folyadékkal kiegészítve. Az első héten 12 óráig csak almát fogyassz, este növényi táplálékot egyél. A második héten ebédre is ehetsz növényi ételeket, és vacsorára alma kerüljön a tányérodra. A harmadik héten sok almát kell enned, növényi táplálékból kevesebbet, ha szomjas vagy, akkor citromos vizet kortyolgass. Napi ötszöri étkezéssel maximum 3 kg almát fogyassz, és ha túl drasztikus a három hét, egy hétre is csökkentheted a diéta idejét.

Kelbimbófőzelék – gyorsan, egyszerűen

A csodálatos, C-vitaminban gazdag kelbimbóval felpörgetheted vitaminhiányos étrendedet!
A kelbimbó emésztésserkentő tulajdonságát rostjai által fejti ki, melyek letisztítják a bélfalra tapadt káros salakanyagokat. Ha megszabadulsz ezektől, hasad puffadtsága csökken, és normalizálódik a bélműködésed.

Tisztíts meg 20 dkg gombát, és párold meg olívaolajon. Adjál hozzá 1 kg friss kelbimbót, apróra vágott petrezselymet és 3 db felkockázott burgonyát. Sóval, kevés borssal ízesítsd, majd fedő alatt rövid ideig párold, és 3 dl vízzel felöntve főzd meg. Eközben keverj ki 1 pohár tejfölt 2 evőkanál liszttel, 1 kávéskanál curryvel és kevés vízzel hígítsd fel. Amikor a burgonya megfőtt, habard be a főzeléket és főzd össze az egészet.

Szezámmagos sült csirkemellfilé

A szezámmag béltakarító hatását növényi rostjainak köszönheti, alaposan áttisztítja bélrendszeredet, és gyorsítja az emésztési folyamatokat. A szezámmagot piríthatod, főzheted és elég naponta 1 evőkanál, hogy tegyél egészséged érdekében!

Szeletelj fel 120 g csirkemellet, és klopfold ki enyhén őket. Sóval, borssal, grill fűszerkeverékkel, valamint 10 g szezámmaggal szórd be a szeleteket, majd kevés olívaolajjal kikent tepsiben süsd meg őket. Zöldsalátával fogyaszd, hidegen, vagy melegen.

Articsókás-tejszínes farfalle

Minden évszakban élvezheted e különleges déli zöldség pozitív hatásait, melyet beleid hálálnak meg. Az articsóka gazdag rostokban, melyek kikerülik az emésztőenzimeket, tehát nem bomlanak le emésztés során, így biztosítják annak hatékonyságát, emellett megőrzik a bélfalak egészségét is.

50 dkg farfalle tésztát főzz meg. 4 db articsóka külső levelét és hegyét távolítsd el, majd vágd cikkekre. Sóval, borssal, citromlével ízesítsd és forrázd le a tésztát. Egy tűzálló tálba rétegezd, minden egyes réteget fűszerezz, és locsolj meg olívaolajjal. Takard be az egészet baconnal, és szórj rá parmezánt, majd 180 fokos sütőben süsd kb. 20 percig. A maradék baconszalonnát pirítsd meg, 1 fej hagymát vágj finomra és add hozzá a szalonnához. Tegyél hozzá sót, borsot, bazsalikomot és koriandert, majd forgasd össze a tésztával, öntsd fel tejszínnel és forrald át az egészet. Az így kapott tejszínes tésztával fogyaszd el a sütőben készített articsókát. Fenséges és béltisztító étel!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X