Főoldal > DIÉTA > 10 tipp, miként harcolj a „kövér vagyok”-napok ellen

10 tipp, miként harcolj a „kövér vagyok”-napok ellen

alakfogyáskövérsztártest
0

Írta:

Vannak napok, amikor azt érzed, bármit is teszel, kövérnek látod és érzed magad? Harcolj ezek ellen a napok ellen ezekkel a tippekkel!

Nő, vörösben

Lehet rúzs, körömlakk vagy ruhadarab, a lényeg, hogy vörös legyen! Ez a szín a magabiztosság és összeszedettség érzését nyújtja, ezen kívül a kutatások szerint tiszteletet ébreszt a körülötted lévőkben. A gazdag, mély színek, mint a vörös is, azt sugallják, hogy céltudatos vagy, és sosem félsz vállalni a kockázatot. Ja, és még egy szuper infó: ugyanezen okból a pasik könnyebben randira hívnak egy vöröset viselő lányt.

Elő az övvel

Még mielőtt azt hinnéd, megbolondultunk, hogy épp a „kövér napokra” ajánljuk az övviselést, gondolj csak utána: egy öv segítségével gyakorlatilag azt bizonyítod be magadnak, hogy  testednek igenis jól körülhatárolható formája van. Azzal, hogy övet hordasz, definiálod a saját alakodat – saját magad számára. És végül is most ez számít, nem?

ov.jpg ()

Éljenek a kiegészítők

Hogy áll rajtad a kedvenc nyakláncod vagy a legcsinibb cipellőd a „kövér napjaidon”? Ugyanolyan jól, mint máskor, igaz? Épp ebben rejlik a kiegészítők varázsa: ha vannak az outfitednek olyan darabjai, amikre mindig biztosan számíthatsz, ők azok. Tehát a nehéz napokon ne spórolj velük!

Legyenek örök darabjaid

Egy szép, karcsúsított blézer, egy passzos farmer, egy A-vonalú szoknya…akármilyen napod van, ezek mindig jól fognak állni rajtad. Nem is javasoljuk, hogy a „kövér napokon” buggyos ruhákat viselj, mert azoktól még husibbnak érzed majd magad. Elő az örök darabokkal!

cipo2.jpg ()Gyúrj a hosszabbításra

Van nude színű magassarkúd? Ha nincs, gyorsan szerezz be egyet! A „kövér napokon” a lábunkat is ducibbnak és rövidebbnek látjuk, a nude színű körömcipők pedig optikailag hosszabbítanak. Ügyelj rá, hogy a cipő a bőröddel (vagy a harisnyáddal) azonos árnyalatú legyen!

Fodrászkodj

…vagy csüccsenj be egy gyors élénkítésre a kedvenc hajszobrászodhoz. Egy jó fizura – vagy akár a csillogó, kiengedett hajad a maga természetességében – és az érte bezsebelt bókok pillanatok alatt elfeledtetik veled, hogyan is ébredtél ma reggel.

Egy jó melltartó hatalma

A „kövér napokon” a legmegfelelőbb választás egy ízléses push-up melltartó. Egyrészt, mert minden szem a gyönyörű dekoltázsodra szegeződik majd, másrészt pedig az ilyen melltartók (azáltal, hogy az alsó mellvonalad megemelkedik) optikailag meghosszabbítják a derekadat.

Előzd meg a puffadást

Ha puffadtnak érzed magad, akkor kövérebbnek is – ez általános megfigyelés. Tegyél ellene először is azzal, hogy elegendő vizet iszol, hiszen a dehidratáltság egyik eredménye épp a puffadás. Ugyanezért csökkentsd a szénhidrátmennyiséget is, hogy a légbuborékoknak esélye se legyen!

joga.jpg ()

Keresd a nyugalmat

Kutatások igazolják, hogy a jóga és az egyéb meditatív mozgásformák egy idő után képessé tesznek arra, hogy befolyásold a hangulatodat. Így egy „kövéren” induló napnak sem kell feltétlenül így is végződnie.

Fel a fejjel

Az egyik legfontosabb tanács: ha társaságba mész, senki másnak nem kell tudnia, hogy épp nagyjából olyan karcsúnak érzed magad, mint Nelly, az elefánt. Fejet fel, mosoly, és ismételgesd Bridget Jones mantráját: „bombázó vagyok, és intellektuálisan egyenlő vagyok bármely jelenlévővel”. Azért ha arra kerül a sor, te kapcsold be azt a mikrofont…

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X