A fekete és a zöld teák kivételes biológiai jelentőségű antioxidánsokat tartalmaznak, ezáltal olyan előnyökre is szert tehetsz fogyasztásával mint a megfelelő emésztés, vagy a hatékony zsírbontás. A Jáva tea is ebbe a körbe tartozik, ismerd meg a pozitív hatásait.
Különleges származás
Ez a Malajziából származó növény Délkelet-Ázsiában és Ausztráliában is megtalálható, de a nedves szubtrópusi éghajlatú területeken – Dél-Amerika – is meghonosították, és Indonéziában termesztik, ahonnan exportálják is. Java magasan fekvő kertjeiből szeptember-október táján szüretelik ezt a testes zamatú teát. Egy félcserjéről van szó, melynek levelei szabálytalanul fogazottak és párosával helyezkednek el. Hagyományosan vizelethajtóként, vese- és húgyhólyag-megbetegedések esetében használták már az elődeink is. A növény megszárított, összetört levele és gyökerének felszíne az, ami a hatóanyagokat tartalmazza, de mire is hatnak?
A segítő Jáva tea levelek
A Jáva tea levelek biztosítják a szervezet kiválasztási funkcióit, tisztítják a májat és az epét. Teájának fogyasztása felgyorsítja az anyagcserét, ezáltal segíti a bevitt energia elégetését, valamint méregtelenít is. Segíti a zsírsejtekben tárolt zsírok lebontását, így a problémás területeken is hatékony megoldást nyújt. Vízhajtóként is hat.
A tea frissítő tulajdonságai
Csekély koffeintartalma van, mely hozzásegít a megfelelő éberség fenntartásához. Enyhe fizikai fellendülést ad a szervezetednek. A tea önmagában – cukor és tej nélkül – jó ízű, és nulla kalóriát tartalmaz. A fogyni vágysz, nincs más dolgod, mint reggel és délben étkezés előtt meginni egy pohár Jáva teát, és néhány hét múlva bátran belebújhatsz, az addig csak a szekrény mélyén rejtegetett szűk ruhádba.
Elkészítési módja
Egy teáskanálnyi teára önts 2 dl friss, forralt vizet. 2-3 perc várakozás után a tea máris fogyasztható. A füveket megtalálod a drogériákban vagy bioboltokban, sőt már a teaőrleményből készült tablettát is beszerezheted, de a teázás élményét azzal nem tudod pótolni, a hatása viszont a kapszulának is hasonló.
Fotó: 123RF