Főoldal > DIÉTA > 5 egyszerű, ám annál hatékonyabb zsírégető

5 egyszerű, ám annál hatékonyabb zsírégető

diétafogyászsírégetés
0

Írta:

Pörgesd fel a fogyást ezekkel az egyszerű és nagyszerű zsírégető finomságokkal!  

Bármilyen kiábrándító, nem létezik olyan szuperélelmiszer vagy mágikus tabletta, amely egy csapásra eltünteti a makacs hasi zsírt. Ahhoz, hogy formába kerülj, minél természetesebb ételeket kell fogyasztani, kerülni a hozzáadott cukrokat, rendszeresen beiktatni a testmozgást, többet aludni és elsajátítani a leghatékonyabb stresszkezelő technikákat. Bizonyos táplálékok fogyasztásával azonban kordában tarhatod az étvágyad és a vércukorszinted, csökkentheted a szervezetedben fellépő gyulladást, illetve felpörgetheted az anyagcseréd. Az alábbi öt, könnyen hozzáférhető hozzávaló garantáltad hasznos segítségedre lesz az elhízással folytatott küzdelemben.

Citromlé

Biztos te is hallottad már, hogy érdemes egy bögre forró, citromos vizet inni éhgyomorra, mert beindítja az anyagcserét és segíti az emésztést. A citromot a nap további részében is javasolt fogyasztani, étkezés előtt és közben csökkenti a vércukor válaszát az elfogyasztott étkezésre. Ráadásul a citromban található polifenolok meggátolják a zsírok raktározását. A citromos víz mellett bevetheted a citrom erejét salátára vagy halra locsolva is.

Fahéj

Az egyik legfinomabb, karácsonyi hangulatot árasztó fűszer hatékonyan csökkenti a vércukorszintet, közel hússzorosára képes felgyorsítani a cukoranyagcsere folyamatát. Nem véletlen, hogy a cukorbeteg étrendjében kiemelt helye van. A legjobb, hogy nem kell hatalmas mennyiséget fogyasztani belőle, napi 1-2 kiskanálnyi fahéjnak már érezhető jótékony hatása. Ne használd el viszont a régi készleteidet, mert a polifenolok és más, aktív összetevők idővel vesztenek erejükből.

46648274 - infused apple water with cinnamon and anise.

Cayenne-bors

A dél-amerikai, mexikói és ázsiai ételeknek kedvelt fűszerét szintén érdemes bevetni. A Cayenne-bors legfőbb hatóanyaga a kapszaicin, amelynek csípős ízét köszönheti, fokozza az anyagcserét és csökkenti az éhségérzetet. A kutatások szerint 6 mg kapszinoid jelentős mértékben csökkenti a hasi zsír mennyiségét. Emellett javítja az emésztést és a szervezet természetes méregtelenítő folyamatait is támogatja. A táplálkozási szakértők különösen a nap első részében javasolják fogyasztását.

Kurkuma

Ha nehezen tudsz megszabadulni a plusz kilóktól, annak a szervezetben fellépő gyulladás lehet az egyik fő oka. Ilyenkor célszerű alkalmazni a gyulladáscsökkentő kurkumát. Élénksárga színét adó hatóanyaga, a kurkumin nemcsak az elhízás, hanem többek között a rák, a cukorbetegség, az asztma, az ízületi gyulladás és a depresszió hatékony ellenszere is.

Lenmag

A lenmag az egyik legjobb növényi forrása az Omega-3 zsírsavaknak. Hatékony segítséget nyújt a gyulladás csökkentésében és a hormonháztartás egyensúlyának megőrzésében. Nemcsak gyulladáscsökkentő hatásának, de magas rosttartalmának is köszönheti fogyókúrás hatását. Oldható és oldhatatlan rostjai támogatják a vastagbél méregtelenítő folyamatait és csökkentik az édesség utáni vágyat. Jó tudni, hogy jótékony hatásai jobban érvényesülnek, ha őrölve vagy olajként fogyasztod, ugyanis a szervezet nem tudja feldolgozni a tápanyagokat a nyákburokkal védett héjon keresztül.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X