Főoldal > DIÉTA > A 4 leghatásosabb fogyasztó illóolaj

A 4 leghatásosabb fogyasztó illóolaj

baktériuméletmódérzelmi evésfogyásillóolaj
0

Írta:

Biztos hallottál már róla, hogy az illóolajok igen sokféle gyógyhatással rendelkeznek, többek között megszüntetik a fejfájást, nyugtatják a gyomrot és elpusztítják a baktériumokat. Tudtad, hogy a fogyásban is hasznos segítségedre lehetnek?

Elsődlegesen az érzelmi evés ellen vethetők be nagy sikerrel, természetes hangulatjavítóként messzire űzik a kalóriabombák utáni sóvárgást. Emellett hatással vannak a vércukorszintre és a zsírégetésre is, amelyek jelentősen befolyásolják a testsúlyt. Az alábbi 4 illóolajat használd előszeretettel, hogy felgyorsítsd a fogyás folyamatát.

Borsmenta olaj

Te is olyankor vágysz leginkább a gyorsételekre és a cukros finomságokra, amikor szomorú vagy dühös vagy? A vigasz koszt helyett vesd be a borsmenta olaj erejét! Az ételek utáni sóvárgás és a túlevés oka általában a stressz, a fáradtság és a levertség. A kutatások szerint a menta frissítő illata enyhíti a mentális kimerültséget. Néhány csepp segítségével könnyedén nemet mondhatsz a hamburgerre vagy a brownie-ra.

Grapefruit olaj

A grapefruit, a többi citrushoz hasonlóan, számos jótékony hatással rendelkezik, többek között kiváló anyagcsere-pörgető is. A kísérletek szerint a grapefruit olaj belélegzése stimulálja a szimpatikus idegrendszert a patkányoknál, ezáltal segítve zsírszöveteik lebontását. Az emberekre gyakorolt hatásait még vizsgálják, de az bizonyos, hogy a benne található limonén szerves vegyület segíti a fogyást. A grapefruit masszázsolajként használva pedig javítja a vérkeringést és feszesíti a bőrt, nem véletlenül lett a narancsbőr elleni termékek egyik fő összetevője. Koreai kutatók megállapították, hogy hatékonyan képes csökkenteni a makacs hasi zsírt. Edzés utáni kínzó izomfájdalom ellen is bevetheted, hiszen elősegíti a tejsav felszívódását.

19602577 - lime essence

Lime olaj

A zöldcitrom friss illata csökkenti az étvágyat és hatékonyan felveszi a harcot a plusz kilókkal szemben. A grapefruit olajhoz hasonlóan a limonén vegyület étvágyszabályozó hatása itt is remekül érvényesül. Tegyél 5-6 cseppet a diffúzorba étkezés előtt, hogy jelentős kalóriát takaríts meg. Érdemes zuhanyzás közben is bevetni, mert a bőrbe dörzsölve serkenti a vérkeringést és leradírozza az elhalt hámsejteket.

Levendulaolaj

A levendulában közel 150 vegyület található, amely kedvező hatással vannak a szervezetre, nem csoda, hogy a legsokoldalúbban felhasználható illóolaj. Mégis leginkább nyugtató, feszültségoldó tulajdonságairól ismert. Stresszevés ellen tehát a legjobb „orvosság”, rengeteg kalóriát spórolhatsz meg vele. Már néhány mély levegővétel után segít, hogy ne csak az ételre tudj gondolni, mint lehetséges örömforrásra. Ráadásul puffadás ellen is régóta csodaszerként emlegetik.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X