Főoldal > DIÉTA > Indítsd be a zsírégetést fahéjjal!

Indítsd be a zsírégetést fahéjjal!

alakformálásdiétafahéjfogyásfűszersúlycsökkentésszuper alak
0

Írta:

A legújabb kutatások szerint egy dolgot kell tenned, pontosabban enned a tökéletes alakért: sok fahéjat!

Ha úgy érzed, megártott a sok fagylalt a nyáron, és a legjobb formádban szeretnél lenni karácsonyra, akkor most kell elkezdened a felkészülést, hogy aztán bűntudat nélkül tudj csipegetni a legfinomabb ünnepi süteményekből!

Egy amerikai egyetem tanulmánya szerint a súlycsökkentés kulcsa a fahéj – ám közel sem mindegy, hogyan fogyasztjuk ezt az afrodiziákumként is ismert fűszernövényt: a professzorok szerint ugyanis csak a magas zsírtartalommal rendelkező ételekkel együtt fejti ki különleges zsírégető hatását.

48789971 - fragrant cinnamon sticks in white cup

Bár már korábban is volt róla szó, hogy a fahéj a legjobb zsírégető fűszer, a kutatók csak nemrégiben jöttek rá arra, hogy csakis a fő alkotóelemének, azaz a fahéjaldehidek köszönhetően tudunk tőle lefogyni. 

Elfogyasztás után a fahéjaldehidek beépülnek a zsírtároló celláinkba, melyek egytől egyik anyagcsere-serkentő enzimeket bocsátanak ki, ahelyett, hogy a korábban már megszokott zsírtárolási folyamatot idéznék elő – ennek pedig az a közvetlen következménye, hogy az átlagosnál több zsírt tud elégetni a szervezetünk mindenféle különösebb megerőltetés (diéta, mozgás stb.) nélkül is. 

Hogy mi a rossz hír a dologban? Hát, mint azt fent már említettük, a folyamat csak a magas zsírtartalmú ételekkel együtt fogyasztva működik (mert a fahéjaldehid molekulák csak így tudnak eljutni a zsírcellákba). Ebből következően mondjuk fahéjas kolbászt vagy a fahéjas sültkrumplit kellene majszolnunk egy kis súlyfelesleg gyorsabb, hatékonyabb eltüntetése érdekében – de ember legyen a talpán, aki ezt be tudja vetni a súlycsökkentésért. 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X