Egy új tanulmány szerint a forró kávéban több antioxidáns található, mint a hidegben!
Ittál már valaha hideg kávét? Ha még nem, ne most szokj rá! Egy friss kutatás ugyanis bebizonyította, hogy a forró kávéban több antioxidáns található, mind a hidegben.
Emlékeztetőül: antioxidánsnak nevezünk minden olyan anyagot, mely késlelteti vagy gátolja az oxidációt. Ezek az anyagok különféle egészséges táplálékokban és vitaminokban találhatóak meg, és azért olyan hasznosak a szervezet számára, mert segítségükkel többek között csökkenthető a diabéteszre, az elhízásra, a korai öregedésére, valamint az szív-és érrendszeri betegségekre való hajlam.
Ennek ellenére a hideg kávénak is megvannak a maga előnyei: bár alacsonyabb mennyiségű antioxidáns található benne, a gyomrunk számára mégis jobb, ugyanis kevesebb savat termel.
A szakértők szerint egyébként a hidegen szürcsölt kávénak a zamatai is jobban kijönnek – főleg, ha minőségi kávét iszunk -, ráadásul tejjel, cukorral és tejszínhabbal is sokkal ízletesebb, mint a forró változat.
Fotó: 123RF