Főoldal > dieta > Ezért idd a kávét mindig melegen

Ezért idd a kávét mindig melegen

antioxidánsdiétaegészségélénkítőenergiaforró italkávékoffein
0 0

Írta:

Egy új tanulmány szerint a forró kávéban több antioxidáns található, mint a hidegben!

Ittál már valaha hideg kávét? Ha még nem, ne most szokj rá! Egy friss kutatás ugyanis bebizonyította, hogy a forró kávéban több antioxidáns található, mind a hidegben.

Emlékeztetőül: antioxidánsnak nevezünk minden olyan anyagot, mely késlelteti vagy gátolja az oxidációt. Ezek az anyagok különféle egészséges táplálékokban és vitaminokban találhatóak meg, és azért olyan hasznosak a szervezet számára, mert segítségükkel többek között csökkenthető a diabéteszre, az elhízásra, a korai öregedésére, valamint az szív-és érrendszeri betegségekre való hajlam.

Ennek ellenére a hideg kávénak is megvannak a maga előnyei: bár alacsonyabb mennyiségű antioxidáns található benne, a gyomrunk számára mégis jobb, ugyanis kevesebb savat termel.

A szakértők szerint egyébként a hidegen szürcsölt kávénak a zamatai is jobban kijönnek – főleg, ha minőségi kávét iszunk -, ráadásul tejjel, cukorral és tejszínhabbal is sokkal ízletesebb, mint a forró változat.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

diétaéletmódváltás

Nincs életmódváltás fogyókúra nélkül

Írta:
tegnap 0 0

A jó idő beköszöntével, kitőrt a fogyókúra-láz. Sok helyen hallani, olvasni a „ne fogyókúrázz, hanem válts életmódot” tanácsot. De biztos ez a jó tanács? Dr. Farkas Kitti szerint nincs életmódváltás szakszerű fogyókúra nélkül. Hisz az életmódváltás nem pusztán döntés kérdése, hanem a test működését is át kell állítanunk hozzá, az pedig csak fogyókúrával megy. De egy jó fogyókúra elvezet az életmódváltáshoz.