Főoldal > DIÉTA > A legjobb zsírbontó, fogyasztó teák

A legjobb zsírbontó, fogyasztó teák

diétafogyásgyógyteateazsírégetés
0

Írta:

Egészségesen kezdtél táplálkozni? Még mozogsz is? Akkor pörgesd fel a fogyásod egy finom teával. Létezik jónéhány olyan ital, ami kifejezetten zsírégető hatással bír, így a hűvös, téli estéken duplán élvezheted a teák jótékony hatásait.

Íme, öt változat azokra a teákra, melyek serkentik a salakanyagok távozását, meggyorsítják anyagcserédet, jobb közérzetet és kevesebb súlyt biztosítanak.

Maté tea

Elsődlegesen élénkítő hatásáról ismert, mert a dél-amerikai magyalféle leveleiből készített maté koffein nélkül is felpörget. Fogyasztása mellett csaknem kétszáz hatóanyag gondoskodik anyagcseréd élénkítéséről és a hatékony zsírégetésről. Segíti a szénhidrátok lebontását, serkenti az emésztést, és helyreállítja a bélrendszer esetleges működését. Az étvágyadat is csökkenti, mivel lassítja a gyomorürülést, így egyszerre több jótékony hatását is élvezheted, miközben egyre karcsúbb leszel.

 

Gyömbértea

Ez a tea eddig a megfázós időszak itala volt. De csak eddig! A gyömbér az egyik leghatásosabb anyagcsere-gyorsító növény. Fogyasztása fokozza a veseműködést, így kiűzheted szervezetedből a feleslegesen elraktározott vizet, de jó hatással van a májra is, ezért a felesleges méreganyagok távozását is elősegíti.

Kombucha tea

A különleges gombafajtából készített tea oldja a testedben felhalmozódott zsírt. Kiegyenlíti a vércukorszintet, így nem érvényesül a túl magas inzulinszint hízást serkentő hatása. Helyreállítja az emésztőrendszer működését, és centiméterekben is mérhető fogyást eredményez. Megköti a szervezetbe kerülő méreganyagokat, így támogatja a máj és a vese kiválasztó funkcióit is. A benne található aminosavak segítik az izomépítést, és nem utolsósorban immunrendszeredet is megerősítheted vele.

Citromfű tea

Elsősorban idegerősítő és nyugtató hatása ismert. Alvási zavarokra, kezdődő depresszióra, ideges eredetű szívpanaszokra ajánlott, de serkenti a máj működését, emésztésjavító, puffadásgátló hatása is van. Ha napi egy pohárral elfogyasztasz belőle, akkor fogyókúrád is sikeresebb lesz, mert felgyorsítja az anyagcsere-folyamataidat. A citromfű emellett rendbe hozza bélflórádat.

Lapacho tea

Argentína és Mexikó a hazája annak a növénynek, melynek kérgéből készül a lapacho tea. A teájában található szerves jód serkenti a pajzsmirigy munkáját, így fokozódik a tápanyagok égetése, a magnézium és a cink pedig szabályozza az anyagcserét, így hatékonyabban hasznosíthatod a tápanyagokat, miközben raktározás helyett energiát nyersz. A tea plusz előnye, hogy csökkenti vérnyomásod, és a vírusok ellen is védelmet nyújt.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X