Nem csalás, nem ámítás! Íme a receptek.
Csicseriborsós tészta
477 kcal, 21 g zsír (2 g telített), 62 g szénhidrát, 13,5 g fehérje, 14,5 g rost
Ha megpirítod a zöldségeket, fokozod az ízeket, hiszen a hevítés kihozza belőlük a természetes édességet. A csicseriborsó tele van rosttal és fehérjével, ezért kitűnő feltét a szénhidrát-szegény barna rizstésztára.
Hozzávalók (1 adag):
½ csésze darabolt padlizsán
1 csésze felezett kelbimbó
½ csésze leöblített és lecsöpögtetett csicseriborsó
½ csésze aprított vöröshagyma
1 ek. extra szűz olívaolaj
½ ek. lereszelt fokhagyma
12 félbe vágott koktélparadicsom
½ csésze főtt barna rizstészta
1 tk. aprított friss bazsalikomlevél
1 ek. durvára darát dió a tálaláshoz
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Szórd egy kisebb tepsibe a padlizsánt, a kelbimbót és a csicseriborsót, locsold meg ½ evőkanál olívaolajjal, rázogasd össze őket, s süsd 20 percig!
Közben egy serpenyőben a másik ½ evőkanál olívaolajban pirítsd meg a hagymát 5-10 percig, amíg áttetsző nem lesz. Add hozzá a fokhagymát és a paradicsomot, s 2-3 percig süsd őket. Ha a paradicsom megpuhult, vedd le a tűzről, majd keverd bele a főtt tésztát és a bazsalikomot! Tedd ki egy tálra, helyezd a tetejére a sütőben sült zöldségeket, majd díszítsd dióval!
Csirkés-szárított paradicsomos tészta
390 kcal, 9 g zsír (4 g telített), 48 g szénhidrát, 31 g fehérje, 2 g rost
A tradicionális olasz tészta nagyon ízletes, de nem veszélyes a derékbőségedre nézve. A csirkének magas a fehérjetartalma, a paradicsom pedig likopint tartalmaz, így szuper egészséges ebédet főzhetsz belőlük.
Hozzávalók (4 adag):
8 dkg teljes kiőrlésű szélesmetélt tészta
1 ek. olívaolaj
12 dkg kockára vágott csirkemell
2 gerezd reszelt fokhagyma
3 ek. húsleves (lehet leveskockából is)
½ csésze kockára vágott, enyhén pirított piros paprika
1/3 csésze olívaolajban pácolt szárított paradicsom
2 szál vékonyra szeletelt zöldhagyma
3 ek. apróra vágott friss bazsalikomlevél
¼ tk. őrölt pirospaprika
2 ek. reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
Főzd meg a tésztát a csomagján található leírás szerint, majd csepegtesd le. Közepes lángon hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben. Add hozzá a csirkét, a fokhagymát, a húslevest, és főzd körülbelül 10 percig mindkét oldalát. Közben keverd össze egy edényben a meleg tésztát, a sült paprikát, a szárított paradicsomot, a zöldhagymát, a bazsalikomot és az őrölt pirospaprikát. Alacsony hőfokon melegítsd össze őket, majd add hozzá a parmezánt. Ha elkészült, tedd ki tálra a tésztát, a tetejére pedig oszd szét a csirkét!
Mediterrán tésztasaláta
320 kcal, 5 g zsír (1 g telített), 46 g szénhidrát, 21 g fehérje, 5 g rost
Remek köret, de mivel tele van finom zöldségekkel és csirkével, bőségesen elég főételnek is. Készítsd fel az ízlelőbimbóidat egy Földközi-tengeri utazásra!
Hozzávalók (2 adag):
1 csésze orsótészta
½ ek. olívaolaj
½ csésze aprított cukkini
½ csésze aprított vöröshagyma
10 dkg filézett, bőr nélküli, kockára vágott csirkemell
½ csésze aprított uborka
½ csésze felezett koktélparadicsom
¼ csésze sült piros paprika apróra vágva
¼ csésze zsírmentes olasz salátaöntet
3 ek. csökkentett zsírtartalmú feta sajt
2 ek. szeletelt fekete olívabogyó
Elkészítés:
Főzd meg a tésztát a csomagolásán lévő utasítások szerint. Csepegtesd le, és tedd egy nagy tálba. Egy serpenyőben melegítsd meg az olívaolajat, majd főzd benne a cukkinit a lilahagymával kb. 6 percig, amíg megpuhul. Tedd a tésztára, és hagyd kihűlni. Ezután add hozzá a többi összetevőt, és alaposan keverd össze. Fedd le, majd pihentesd a hűtőben legalább 1 órán át.