Főoldal > DIÉTA > Meglepő ételek, amiket mindig együtt kellene enned

Meglepő ételek, amiket mindig együtt kellene enned

ételételpár
0

Írta:

A legújabb kutatások szerint még egészségesebb lehetsz, ha ezeket az ételeket kombinálva fogyasztod.

Alma – málna

A málnában lévő ellágsav és az almában található kvercetin antioxidánsok képesek a rákos sejtek elpusztítására – legalábbis az amerikai professzorok legfrissebb kutatásai szerint.

Well&fit tipp: Ha antioxidánsokban gazdag desszertre vágysz, keverj össze egy kis szeletelt almát szőlővel, málnával és grépfrútmagokkal, valamint tégy rá egy kis mézet – ez aztán a mennyei nyári édesség!

Soba tészta – brokkoli

A rossz (LDL) koleszterinek oxidálódása során plakkok képződnek az artériák falán, melyek különböző szív-és érrendszeri betegségekhez vezethetnek – a soba tésztában és a brokkoliban lévő rutin nevű antioxidánsok kombinálása ezt a folyamatot képes lehet megállítani és megszüntetni.

Well&fit tipp: A maximális hatás érdekében C-vitaminban gazdag gyümölcsöket és zöldségeket (pl. grépfrút, citrom, paradicsom) is bátran fogyassz.

Hagyma – csicseriborsó

Ha gyakran rád tör a fáradság, ne a koffeines italokhoz nyúlj – hanem a hagymához. A benne lévő kén ugyanis az átlagosnál több vasat és cinket tud feldolgozni, melyeket a legnagyobb mennyiségben a csicseriborsóban találhatsz meg.

Tudtad? Egy 2010-es amerikai kutatás szerint a vasat, a cinket és a ként tartalmazó ételek a menstruációs fájdalmakat is képesek enyhíteni.

Tofu – jalapeno

A dél-koreai tudósok bebizonyították, hogy a tofuban lévő genistein izoflavonoid vegyület, valamint a csípős paprikákban található kapszaicin csökkenti a bél-és gyomorfájdalmakat, valamint a puffadást. 

Zöld tea – citromlé

Újabb ízletes kombináció. A napi zöld teádat ezentúl érdemes egy kis citromlével fogyasztanod: a bennük lévő katechin és C-vitamin ugyanis még ellenállóbbá teszik a szervezetet – sőt, a súlyvesztésre is pozitív hatással vannak.

Tudtad? Japánban több, mint 40 ezer ember fogyaszt legalább napi egy csésze zöld teát, ami miatt az átlagosnál kevesebb kardiovaszkuláris megbetegedésben szenvednek.

Lazac – szezámmag

Megkívántál egy kis halat? Ne válassz mást, csak lazacot. A narancssárgás színű halféle tele van D-vitaminnal, ha pedig a kalciumban gazdag szezámmaggal párosítod, akár 30-40%-kal is csökkentheted a menstruációs panaszaidat!

Tudtad? Bár a legtöbb kalciumforrást a tejtermékek tartalmazzák, sok laktózmentes élelmiszerből is pótolhatod.

Görög joghurt – banán

A sport az átlagosnál több glükózt éget el a szervezetben, ezért a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőknek ilyenkor leeshet a cukruk. Ha azonban a szénhidrátban és cukorban gazdag banánt a fehérjével teli görög joghurttal párosítjuk edzés után, nem fogunk hasonló problémát tapasztalni.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X