Nincs ötleted, mivel dobd fel a hagyományos grillezést? Pácolt húsok helyett tálalj vagány, de egészséges hamburgereket. A kisült húspogácsákat tedd zsemle közé, mehet bele a szósz, a zöldség, és kész is! A barátaid mind a tíz ujjukat meg fogják nyalni.
Amit minden burger elbír:
– teljes kiőrlésű hamburger zsemle
– vörös vagy fehér hagyma
– ketchup
– mustár
– majonéz
– saláta levelek
– szeletelt paradicsom
Buffalo burger
Eredetileg bivalyhúsból készül, amelynek hasonló az íze, mint a marhának, de alacsonyabb a zsír-, és magasabb a vastartalma. A beszerezhetőség egyszerűsége miatt nyugodtan sütheted marhából a húspogácsát, így is nagyon finom lesz!
Hozzávalók:
1 kg darált marhahús
8 dkg megpucolt, szeletelt gomba
1 kisebb fej hagyma, apróra vágva
¼ teáskanál szárított kakukkfű
olívaolaj
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A hús kivételével mindent keverj össze, és piríts meg egy serpenyőben, közepes lángon. Kb. 10 percig párold, majd tedd félre kihűlni. Ha már nem túl forró, add hozzá a marhahúst, dolgozd jól össze, és oszd 6 db ujjnyi vastagságú húspogácsára. Előmelegített sütőben grillezd 6 percig, majd fordítsd meg, és süsd további 5 percig. Így biztosan nem sütöd túl a húst, nem fog kiszáradni.
Töltött pulykaburger
Imádni fogod a húsban elrejtett sült piros paprikát és a sovány mozzarellát!
Hozzávalók:
1 kg darált pulykamell
½ csésze apróra vágott sült piros paprika
½ csésze apróra vágott mozzarella
¼ teáskanál só
frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
Alaposan keverd össze a hozzávalókat, majd oszd szét 8 db húspogácsára. Irány a grill! A húsok mindkét oldalát 5 percig süsd, így kívül ropogós, de belül szaftos marad a finomság.
Dijoni pulykaburger
Ha valami könnyedebbre vágysz, válaszd ezt a burgert! Még akkor sem fog lehúzni a pocakod, ha kettőt eszel meg belőle.
Hozzávalók:
1 kg darált pulykamell
½ csésze reszelt gouda sajt
4 mogyoróhagyma vékonyra szeletelve
¼ csésze szárított zsemlemorzsa
¼ csésze dijoni mustár
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
durva szemcsés só
frissen őrölt bors
olívaolaj
Elkészítés:
Kapcsold be a grillt magas hőfokra. Amíg átmelegszik, egy közepes méretű tálban keverd össze a hozzávalókat, amíg szinte homogén elegyet nem alkotnak. Ezután formázd őket 4 db ujjnyi vastag húspogácsává.
A grill legmelegebb részén pirítsd meg a húsok mindkét oldalát 2-2 percig, hogy kérge képződjön, majd hűvösebb részen folytasd a sütést 5-10 percig oldalanként, így a belseje is át fog sülni, de nem lesz kőkemény.