Főoldal > DIÉTA > Miért érdemes gyakrabban ananászt enni?

Miért érdemes gyakrabban ananászt enni?

ananászdéli gyümölcsegészséges nasi
0

Írta:

Ez a lédús sárga gyümölcs nem csak ízletes, de nagyon egészséges is. Mondunk néhány okot, miért érdemes gyakrabban csemegézned belőle.

Gazdag C-vitaminban

Az immunrendszer működését támogató, antioxidáns C-vitaminnak az egyik remek természetes forrása az ananász. Egy csészényiben 78,9 mg C-vitamin van, amely fedezi a felnőtt nők számára javasolt napi 75 mg-ot, és majdnem fedezi a felnőtt férfiaknak javasolt 90 mg-ot.

Segíti az emésztést

Az ananászban megtalálható egy bromelain nevű enzim, amely segíti a jobb emésztést amellett, hogy a kutatások szerint csökkenti a gyulladásokat, és jótékony a sebgyógyulásban is.

Erősíti a csontokat

Az ananász mangánban gazdag, amely a kalcium mellett szintén fontos, hogy csontjaink egészségesek és erősek legyenek, a Rochesteri Egyetem Orvosi Központja szerint. Az ananászból egy csészényi adag az ajánlott napi mangánadagunk 76%-át fedezi.

Alacsony a kalóriatartalma

Ha olyan nassolnivalót keresel, amelyet beilleszthetsz a diétádba is, az ananász tökéletes választás. Egy csészényi adagban csupán 82,5 kalória és 1,7 gramm zsír van, míg szénhidrátból 21,6 grammot, rostból 2,3 grammot, fehérjéből pedig 1 grammot tartalmaz.

Számos módon fogyaszthatod

Az ananászt nem csak önmagában eheted, de egy trópusi gyümölcssaláta vagy smoothie tökéletes alapja is lehet, de akár házi, teljes kiőrlésű ananászos pizzát vagy hawaii csirkét is készíthetsz a felhasználásával. Reggelire kipróbálhatod görög joghurttal, egy kis zabbal és áfonyával, egy könnyű ebédnek vagy vacsorának pedig készíthetsz belőle tészta- vagy bulgursalátát, pirított csirkemell sonkával és zöldségekkel.

Forrás: everydayhealth.com, healthline.com

Fotó: Getty Images


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X