Tudod már, mit főzöl vacsorára? Ha még nem, ezt a receptet feltétlenül próbáld ki!
Elkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 20 perc
Összesen: 35 perc
Köretként 4 főnek, főételként 2 főnek elég
1 csésze = kb. 200 gramm
Hozzávalók:
1 csésze száraz quinoa
2 csésze víz
2 csésze felszeletelt koktélparadicsom
1 csésze vékonyra vágott spenótlevél
fél csésze felszeletelt fekete olívabogyó
113 gramm fetasajt
1 evőkanál fekete olívabogyólé (az a lé, ami az olívabogyó üvegében van)
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál só
fél teáskanál bors
Elkészítés:
1. Egy közepes lábosban keverd el a quinoát és a vizet, majd forrald fel. Ezután lassú tűzön főzd még kb. 15 percen keresztül, addig, amíg a quinoa teljesen magába nem szívja a vizet. Kevergesd meg egy villával.
2. Amíg a quinoa fő, készítsd el az öntetet. Keverd össze egy tálkában az olívaolajat, az olívabogyó levét, a fokhagymát, az oreganót, a sót és a borsot. Tedd félre.
3. Egy nagy tálban keverd össze a szeletelt paradicsomot, az olívabogyókat és a spenótot. Majd add hozzá a megfőtt quinoát, és keverd össze. Öntsd rá a dresszinget és a fetasajtot.
4. Végül keverd jól össze az egészet. Felszolgálhatod azonnal is, vagy picit beteheted a hűtőbe fogyasztás előtt. Jó étvágyat!