Főoldal > DIÉTA > Gyors, finom vacsora: mediterrán saláta

Gyors, finom vacsora: mediterrán saláta

egészségrecept
0

Írta: and

Tudod már, mit főzöl vacsorára? Ha még nem, ezt a receptet feltétlenül próbáld ki!

Elkészítési idő: 10 perc
Főzési idő: 20 perc
Összesen: 35 perc

Köretként 4 főnek, főételként 2 főnek elég

1 csésze = kb. 200 gramm

Hozzávalók:

1 csésze száraz quinoa
2 csésze víz
2 csésze felszeletelt koktélparadicsom
1 csésze vékonyra vágott spenótlevél
fél csésze felszeletelt fekete olívabogyó
113 gramm fetasajt
1 evőkanál fekete olívabogyólé (az a lé, ami az olívabogyó üvegében van)
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál só
fél teáskanál bors

Elkészítés:

1. Egy közepes lábosban keverd el a quinoát és a vizet, majd forrald fel. Ezután lassú tűzön főzd még kb. 15 percen keresztül, addig, amíg a quinoa teljesen magába nem szívja a vizet. Kevergesd meg egy villával.

2. Amíg a quinoa fő, készítsd el az öntetet. Keverd össze egy tálkában az olívaolajat, az olívabogyó levét, a fokhagymát, az oreganót, a sót és a borsot. Tedd félre.

3. Egy nagy tálban keverd össze a szeletelt paradicsomot, az olívabogyókat és a spenótot. Majd add hozzá a megfőtt quinoát, és keverd össze. Öntsd rá a dresszinget és a fetasajtot.

4. Végül keverd jól össze az egészet. Felszolgálhatod azonnal is, vagy picit beteheted a hűtőbe fogyasztás előtt. Jó étvágyat!


További cikkeink a témában

bulgurdiéta

Bulgur, a csodagabona

Írta:
8 órája 0

A bulgur a tévhittel ellentétben nem egy külön gabonafajta, hanem a durumbúza egy speciális, tört változata. Tökéletes választás húsok mellé, rizs helyett, megfelelően fűszerezve ugyanis hasonló ízvilágot kaphatunk, csak sokkal egészségesebb, különlegesebb formában.

Kövess Facebook-on!
X