Főoldal > DIÉTA > Vigyázz az esti nassolással!

Vigyázz az esti nassolással!

edzésnassolásSzeles Enikő
0

Írta:

Ha a fesztiválszezont a legjobb formádban akarod köszönteni, ideje turbó fokozatra kapcsolni! Szeles Enikő, a tavalyi Év edzője verseny győztese most megmutatja két kedvenc gyakorlatát, amivel közelebb kerülhetsz az álomalakodhoz.

„Az első és legfontosabb, hogy az idő szűke ellenére is reális célt tűzz ki magad elé” – mondja Szeles Enikő funkcionális edző. Állj a tükör elé és elemezd ki az alakod problémás pontjait – majd barátkozz meg a gondolattal, hogy a mélyreható változáshoz bizony időre van szükség. De sosincs késő belehúzni, és tenni azért, hogy a lehető legjobb formában élvezhesd a nyári programokat!

Tuti trió

„A legtöbb embert egy hozzáértő, motiváló edző, egy inspiráló közösség, egy összetartó csapat húzóereje képes kimozdítani az addigi megszokott, mozgás- és ingerszegény környezetéből” – mondja Szeles Enikő. Heti 2-3 edzésnek mindenképp szoríts helyet a naptáradban – a legjobb, ha különböző fajtájú edzéseket választasz. Az egyik legyen súlyzós erősítő edzés, a másik egy pörgős intervall vagy tabata, a harmadiknál pedig kapjanak nagyobb hangsúlyt a nyújtó gyakorlatok.

Vigyázz az esti nassolással!

Ami az étrendet illeti, általában az esti órákban szokott elcsúszni az egész napos fegyelem. Egy stresszes nap után nehéz megállni, de vacsoraidőben szigorúan mondj nemet a szénhidrátokra. Vészhelyzet esetén egy fincsi fehérjeturmixszal csillapíthatod az édesség utáni vágyadat.

Próbáld ki! Enikő 2 kedvenc gyakorlata

Kozák guggolás: állj széles terpeszbe, a súlypontodat helyezd arra a sarkadra, amelyik irányba guggolni szeretnél. A másik lábadat nyújtsd ki és a fenekedet engedd a talaj felé addig, amíg csak bírod úgy, hogy a sarkad ne emelkedjen el a talajról. Tartsd meg ezt a pózt pár pillanatig, emelkedj vissza a kiinduló helyzetbe, majd végezd el a guggolást a másik oldalra is. Látványosan formálja a comb- és farizmokat.

Ismétlésszám: 4×15 mindkét oldalra

Tipp: kezdőként súly nélkül, haladóként egy 12 kg-os kettlebell golyóval végezd a guggolást.

Lábemelés függeszkedve: kapaszkodj fel egy stabil rúdra és tartsd meg magad úgy, hogy a lábad nem ér le a talajra. Lassan, koncentráltan végezz lábemeléseket – ha kezdő vagy, hajlított térddel, haladók pedig nyújtott lábbal. Kiváló hasizomerősítő gyakorlat, de a kar- és vállizmokat is szépen formálja.

Ismétlésszám: 4×20

Tipp: Ha az oldalsó, haránt hasizmaidat is szeretnéd megdolgoztatni, oldalirányba, félkörívben forgatva emeld fel a lábadat.

Szeles Enikő funkcionális edző

A tavaly csoportos órát tartó kategóriában Az év edzőjévé választott Szeles Enikő salgótarjáni termében tartja funkcionális edzéseit, ahol olyan eszközökkel dolgoznak, mint a kettlebell, az agility létra vagy a G-flex. Nyáron és ősszel olaszországi és balatoni edzőtáboraiba várja az érdeklődőket. eddzeniway.hu, Facebook: XII. campeniway


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X