Főoldal > DIÉTA > 8 alacsony kalóriatartalmú nyári koktél

8 alacsony kalóriatartalmú nyári koktél

kalóriakoktél
0

Írta:

Az alábbi koktélok a napi kalóriabeviteledet nem dobják meg túlzottan, legfeljebb a kedvedet teszik még jobbá. Azért a mértékletességre ügyelj!

Rozéfröccs

Az egyik legegyszerűbben és legváltozatossabban elkészíthető, legfinomabb és legalacsonyabb kalóriatartalmú nyári alkoholos frissítő: egy deci rozé csak 73 kalóriát tartalmaz. A mi tippünk az 1-4 arányban készülő sportfröccs, mert akár egész este kitarthat, és sem a kalória-, sem az alkoholbevitelt nem visszük vele túlzásba.

Aperol spritz

A nyár másik slágere az olaszok fröccseként is emlegetett Aperol spritz. Így készítsd el: 3 rész fehérbor vagy prosecco, 2 rész Aperol, 1 rész szóda elegyéhez adj narancsszeleteket. Nemcsak finom és mutatós, hanem kalóriatartalma is elég baráti: 100 ml-ben 120-140 kalória van, attól függően, milyen borból készül.

Vodka-szóda

Ennek a szintén régóta népszerű italnak az elkészítéséhez vodkára és szódára lesz szükséged. Adj hozzá friss gyümölcsöket, például lime-ot, narancsot vagy bogyós gyümölcsöket. Ha csak egyet iszol, mondjuk féldeci vodkával, az kalóriatartalmát tekintve sem vészes, ugyanis ez a mennyiség 112.5 kalóriát tartalmaz.

Fény

Ha valami édesebb vodkás koktélra vágysz, a vodkán és a szódán kívül szükséged lesz valamilyen szörpre, illetve egy szódásszifonra. Ebbe tölts vodkát, majd illeszd a helyére a patront. Egy decis pohár aljára önts szörpöt, majd engedd rá a szifonból a szódával kevert vodkát. Kalóriatartalma a szörp miatt valamivel magasabb lesz, mint a vodka-szódának, de ha egyet iszol, az még teljesen belefér!

Club Maté – alkoholmentes

Alkoholmentes frissítőre vágysz, ami mégis felpörget? Akkor válaszd a Club Matét. Ez a maté tea alapú szénsavas ital magas koffeintartalmának köszönhetően biztosan ébren tart hajnalig. Óvatosságra is legfeljebb csak a koffein miatt lehet okod, ugyanis egy deci Club Matéban mindössze 20.5 kalória van.

Sangría

Alkoholtartalma viszonylag alacsony, C-vitamin- és antioxidáns-tartalma viszont a benne lévő gyümölcsök miatt magas. De nyugalom, egy kis pohárnyi sangríától még nem szökik fel drasztikusan a vércukorszinted, és egy deci elfogyasztásával a kalóriabeviteled sem ugrik meg. Mert hogy egy dl sangríában 76-100 plusz kalória van; az édesítés mértékétől függően.

Cuba Libre

Szereted a rumot, a kólát és a lime-ot? Akkor a Cuba Libre is be fog jönni. Ha otthon készíted el a párodnak vagy a vendégeidnek, azt javasoljuk, hogy tegyél jeget szép, magas vékonyfalú poharakba, arra facsard a lime levét, és ehhez töltsd a rumot és a kólát. Ami pedig a kalóriákat illeti, egy koktél elfogyasztása még nem drasztikus kalóriamennyiség – mindössze 127 kalóriát jelent.

Cider

Bár nem nevezhetjük koktélnak, ez a jellemzően almából készülő ital remek nyári frissítő. Kalóriatartalma miatt mindenképp listánkon a helye: egy deci cider mindössze 51 kalóriát tartalmaz.

Fotók: 123RF, Instagram


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X