Főoldal > DIÉTA > Szavak sincsenek rá, mennyire szigorú Tom Brady diétája

Szavak sincsenek rá, mennyire szigorú Tom Brady diétája

diétaTom Brady
0

Írta:

A világklasszis amerikaifutball-klasszis elképesztően merész és szigorú diétát követ napról-napra, nézzük, te képes lennél-e teljesíteni.

Tom Brady még csak 44 éves, azt viszont már bárki el meri róla mondani, hogy ő korunk legnagyobb amerikaifutball-játékosa, hétszeres Super Bowl-győztes. A világklasszis sportoló nagyon szigorú diétát követ annak érdekében, hogy mindig formában maradjon, ezt az életvitelt pedig valljuk be, csak kevesen tudnák utána csinálni.

TAMPA, FLORIDA - JANUARY 16: Tom Brady #12 of the Tampa Bay Buccaneers looks on prior to the NFC Wild Card Playoff game against the Philadelphia Eagles at Raymond James Stadium on January 16, 2022 in Tampa, Florida. (Photo by Mike Ehrmann/Getty Images)

Fotó:Mike Ehrmann/Getty Images

„Az általam követett rendszer a keleti és a nyugati filozófiák keveréke” – írja Brady a könyvében. „Az elvek, amiket követek, már ezer éve léteznek. Lehet, hogy egyesek számára korlátozónak tűnik a diétám, de számomra az lenne a furcsa, ha más módon étkeznék. Az emberek túl sok feldolgozott élelmiszert – sült krumplit, burgonya chips-t, fehér kenyeret – fogyasztanak.”

A sportoló egy saját – TB12 névre hallgató, magas fehérjetartalmú és növényi alapú élelmiszerekből álló étrendet követ, melyből ki van zárva minden tejtermék, a glutén, a kávé, az alkohol, a feldolgozott élelmiszerek, a cukor és a nátrium-glutamát is, de egyes zöldségek és gyümölcsök is tiltólistásak, valamint bizonyos olajokat sem fogyaszthat. Rengeteg vizet kell bevinni a szervezetbe, nem mindegy azonban, hogy mikor, csak étkezés előtt harminc perccel lehet inni, evés közben, és utána egy órán át pedig kerülni kell az ivást.

A TB12 étrend 80 százalék zöldségből, teljes kiőrlésű gabonából és babból áll, a másik húsz százalék pedig sovány hús. Brady minden reggel pontban hat órakor kel fel, és a reggelt rögtön egy 6 deciliteres izotóniás itallal kezdi, melyet egy mandulatejes-áfonyás-banános-olajos magvakkal teli turmix követ.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tom Brady (@tombrady) által megosztott bejegyzés

A napi szinten fogyasztott húsnak teljesen antibiotikum- és hormonmentesnek kell lennie, a sportoló zömmel csirkét, kacsát, sertést és marhát is fogyaszt, halból azonban csak vadlazacot eszik. Brady minden reggel fogyaszt avokádót és tojást is, nassként pedig humuszt,  guacamolét és nyers zöldségeket vagy olajos magvakat vesz magához, csak a teljes kiőrlésű gabona jöhet szóba, a cukor és a liszt tiltólistás.

Az élsportoló úgy tartja, a megfelelő kondihoz, és ahhoz, hogy a test gyorsan felépüljön a sérülésekből, valamint hogy nagy legyen az állóképesség, ez a legmegfelelőbb diéta. Azt mondja, mindamellett, hogy nagyon odafigyel az étkezésre, néha csokoládét, bacont, sőt még pizzát is eszik, igaz, abból is csak a legjobb minőségűt.

Brady diétája nemcsak hogy drága, de hosszú távon nem is fenntartható, szakértők szerint az ilyenfajta lúgos étrendek nem feltétlenül tesznek jót a szervezetnek.

Forrásunk volt. 

Címlap:  Mike Ehrmann/Getty Images


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X