Sokak számára meglepő lehet, hogy a kukorica valójában zöldség, nem gabonaféle, és tápláló összetevői miatt számos étrendbe beilleszthető.
A kukorica egy különleges növény, amelyet sokan csak gabonafélének tartanak, pedig ez valójában egy zöldség . A kukoricából készült élelmiszerek, mint például a kukoricaliszt és kukoricadara, valóban gluténmentesek, így remek választás lehet a gluténérzékenyek számára. A friss csemegekukorica tápanyagtartalma 100 grammonként 131 kcal, 4,7 g fehérje, 1,6 g zsír, 23,6 g szénhidrát, és 1,5 g nyersrost. A fagyasztott változat esetén ez a táplálék 102 kcal, 6,7 g fehérje, 0,4 g zsír, 17,1 g szénhidrát és 1,3 g nyersrostot tartalmaz. A bébi kukorica még kevesebb kalóriát, mindössze 20 kcal-t tartalmaz 100 grammonként, illetve 1,7 g fehérjét és 0,5 g zsírt. Mintaétrend alapján a kukorica és zöldségfélék kombinálódtak egész héten át, napi 2 liter víz mellett, folyamatos mozgással és figyelmet fordítva az egészséges táplálkozásra. Az első napon a reggeli mexikói felvágottal és graham kenyérrel indult, míg a hét végén kukoricás tortilla várta a gasztronómiai kalandorokat. A cél a tápláló, de alacsony kalóriatartalmú étrend kialakítása volt , hangsúlyozva a kukorica jótékony hatásait.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |