Ezek a rágcsák segítik a fogyást.
A fogyókúrázók számára is élvezetes lehet a mandula, hiszen naponta három marék mandula fogyasztása 18%-kal csökkentheti a testtömeget , míg a mandulát nem fogyasztók csak 11%-kal tudtak megszabadulni feleslegüktől. A mandulában található alfa-linolénsav felgyorsítja a zsíranyagcserét .
A bogyós gyümölcsök, mint az eper és a málna, rendkívül gazdag C-vitaminban , ami segít a zsírégetésben. Rendszeres fogyasztásukkal akár 30%-kal több zsírt is elégethetsz edzés közben , mivel a C-vitamin megtisztítja a zsírsejteket és blokkolja a zsírraktározást.
A fahéj nemcsak ízletes fűszer, hanem karcsú derekat is segíthet formálni . Fogyasztása csökkenti az étkezés utáni inzulinsokkokat, így a test inkább zsírt éget, mint raktároz.
A mustár fűszerekben gazdag sárga szósz, amely serkenti az emésztést és az anyagcserét .
A narancs fogyasztása feltölti a szervezetet C-vitaminnal, amely elősegíti a zsírégetést , és rostjai javítják az emésztést, csökkentve ezzel a koleszterinszintet és az éhségérzetet.
A szójabab gazdag kolintartalma miatt megakadályozza a zsírok felszívódását , és védelmet nyújt a májnak, miközben fokozza a zsírok felhasználását.
Az édesburgonya magas rosttartalma miatt lassan szívódik fel , így hosszú távú telítettséget biztosít, segítve megelőzni a falásrohamokat.
Végül a sajt, mint kalciumban gazdag étel, csökkenti a zsírtermelő enzimek képződését a szervezetben, ezáltal fokozva a zsír lebontását.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |